Zorana: Samo da se naspavam; Damir: Žao nam je što se streljaštvo gleda samo u ovim prilikama

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 12:11

"Kompletirali smo naše karijare s ovom medaljom"

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Francuske)

Vidno iscrpljeni, pre svega emotivno, Damir Mikec i Zorana Arunović podelili su utiske sa srpskim izveštačima u Parizu. I jedno i drugo deluju kao da im je potrebno još malo vremena da shvate šta su napravili i za sebe i za svoju zemlju.

Izabrane vesti

Mnogi će pomisliti kako sada ide ludnica, sedmodnevno slavlje, međutim...

"Sad kući, da se naspavamo. Samo da se naspavam. Bio je iscrpljujuć olimpijski turnir i isti takav trogodišnji ciklus. Cela sutuacija sa kovidom je uticala i na ove Igre. Pripreme su bile iscrpne i radili smo vredno. Drago mi je da smo ovako završili. Moram da se naspavam", bilo je prvo što je rekla naša šampionka.

"Prvo da sumiram utiske i vidim da je sve ovo stvarno. Velika je stvar popeti se nakon Tokija stepenik više. Presrećan sam", kazao je Damir Mikec. "Malo sam psihički pao posle mog finala. Federacija nam je malo neorganizovana pa nam menjaju pravila par medeci pred OI. Krivo mi je bilo što se nisam bolje pripremio. Verujem u Zozu i ona je u mene, osvojili smo svašta i ovo je više nego zasluženo. Evropske, svetske, mediteranske medalje… Kompletirali smo naše karijare s ovom medaljom. Stisli smo zube i radili naporno, živimo blizu pa smo se dobro spremili. Sada odmor, ceo avgust i septembar".

Zorana se nadovezala...

"Medalja je lepa i teška, baš kako treba da bude. Simbolično je jer je teška koliko i put do nje".

A kada su ambicije i ciljevi bili u pitanju...

"Nismo došli po medalju... U stvari jesmo, ali ne razmišljamo tako. Na zadatku smo. Kad sportista kaže da nije svestan, znači da nije izašao iz priče. Sećam se kad me je u Tokiju puklo, kad sam otišao u selo i njih 50 kolega sa trenerima. Vikali su i navijali, emocije su me obuzele tada, ali ih je bilo i na liniji. Žao nam je što se streljaštvo gleda samo u ovim prilikama", zaključio je Mikec.


tagovi

Damir MikecZorana ArunovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara