Zenit sprema osvetu Brazilcima, lakši trening za Lube

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.12.19. | 10:15

Na klupskom Svetskom prvenstvu za odbojkaše u brazilskom Betimu danas se igraju polufinalni dueli. Neizvesnost samo u meču Kruzeira i Zenita. Šampion Evrope već misli o finalu, jer nema dileme da će lako da izađe na kraj protiv katarskog Al Rajana

Posle uvodna tri kola i mečeva za plasman na klupskom Svetskom prvenstvu za odbojkaše u brazilskom Betimu danas kreće rasplet, polufinalni dueli.

Sport je nepredvidiv, moguća su iznenađenja, ali bi trebalo čudo da se dogodi da u finalu ne gledamo italijanskog i evropskog šampiona Lube. Ekipa iz Čivitanove je sa prvog mesta stigla u polufinale. Pobedila je lako Al Rajan i Kruzeiro sa maksimalnih 3:0, onda je osvojila prvi set protiv Zenita, obezbedila prvu poziciju i sa drugom postavom poražen od tima iz Kazanja u poslednjem kolu.

Izabrane vesti

Katarski Al Rajan je autsajder, osvojio je samo set iz tri meča, pa se očekuje lak zadatak za Lube (subota, 21.00). U prvom duelu ovih timova na premijeri takmičenja, šampion Azije je stigao najviše do 18 poena u setu. Lube je stigao u Brazil sa najačim sastavom, sa zvezdama svetske odbojke Osmanijem Huantorenom, brazilskim asovima Brunom Rezendeom i Joandijem Lealom Hidalgom i Kubancem Robertlendijem Simonom... I izgubljeni set italijanskog giganta bi bio iznenađenje, tako da se očekuje maksimalan trijumf prvaka Evrope.

U prvom polufinalu se očekuje drama između domaćina Sada Kruzeira i vicešampiona Rusije i Evrope Zenita iz Kazanja. Na startu ovog takmičenja prvak Južne Amerike je bio ubedljiv, pobedio je sa 3:0. Na tom meču briljirao je brazilski veteran Evandro Gera (36). On je bio najefikasniji sa 16 poena.

Osim iskusnog korektora u timu su dvojica stranaca, Argentinac Fakundo Konte i Kanađanin Džon Gordon Perin. Uz domaće igrače Isaka Santosa, Otavija Rodrigeza Pinta to je ekipa koja može da pomrsi račune Evropljanima na ovom takmičenju.

Zenit ne blista ove sezone, kao ni prošle kada je ne samo izgubio primat u Evropi posle četvorogodišnje vladavine Starim kontinentom nego je senzacionalno poražen i u finalu plej-ofa šampionata Rusije od Kuzbasa iz Kemerova. Ovog leta stigao je u Kazanj bugarski superstar Cvetan Sokolov iz šampionskog Lubea. Tu su i dalje starosedeoci Ervin Ngapet, Maksim Mihajlov, Artjem Volvič i tehničar Aleksander Butko. Nema u timu više libera Alekseja Verbova. On je prekomandovan na klupu, zamenio je trofejnog stručnjaka Vladimira Alekna. Zanimljivo, korektor Zenita Maksima Mihajlov od prošlog meseca ima i funkciju pomoćnika trenera.

Domaćin će imati veliku podršku sa tribina. Odbojka je u Brazilu posle njegovog veličanstva fudbala najpopulaniji sport. Iako je Kruzeiro slavio sa maksimalnih 3:0 na premijeri, čini se da je ekipa iz Kazanja na papiru jača i da bismo u finalu mogli da gledamo reprizu borbe za evropski tron iz Berlina ove godine, Lube – Zenit.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 8430 KSP Sada Cruzeiro - Zenit Kazan ki 2 1,85
Sub 21:00 8431 KSP Lube - Al Rayyan up manje (129.5) 1,80
Ukupna kvota3,33

KLUPSKO SVETSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE (BRAZIL) - POLUFINALE

Subota
18.00: (1,85) Sada Kruzeiro – Zenit (1,85)
21.00: (1,01) Lube – Al Rajan (10,9)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara