Bundes ipak može da krene 16. maja

Vreme čitanja: 1min | sre. 06.05.20. | 15:36

Mnogo oprečnih informacija u poslednja dva dana...

Mnogo se poluinformacija i netačnih informacija pojavilo u toku jučerašnjeg i današnjeg dana vezano za nastavak nemačke Bundeslige. I da sve bude čudnije, plasirale su ih renomirane agencije poput Rojtersa i DPA. Rojters je juče tvrdio kako se nemački šampionat nastavlja 16. maja i da se čeka samo današnje odobrenje Vlade. DPA sve je to danas demantovala kazujući iz svojih izvora da će kancelarka Angela Merkel zahtevati dvonedeljni karantin za svih 36 klubova prve i druge lige pre nego što se takmičenje nastavi. A to bi značilo da lopta ne može da se zakotrlja idućeg vikenda.

Na kraju se ispostavilo da 16. maj i dalje figurira kao mogući datum nastavka Bundeslige, pošto je Merkelova tokom svog izlaganja upravo poručila da Vlada daje zeleno svetlo Savezu (DFB) i Ligi (DFL) da se vrate redovnim aktivnostima u drugoj polovini meseca. Ona je prepustila nadležnim fudbalskim organima da sami odrede kada će se bundesligaši vratiti na teren.

Izabrane vesti

Teoretski, sve bi ponovo moglo da se pokrene kroz desetak dana, pod uslovom da klubovi uspeju da ispune sve što je propisano po "higijenskom konceptu" za povratak fudbala.

Za sutra je zakazan ključni sastanak svih klubova Bundeslige i Cvajte na kom bi trebalo doneti konačnu odluku kada se liga definitivno nastavlja.


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara