Buongiorno Italia: Milinković čarobnjak, Maksimović div

Vreme čitanja: 7min | čet. 13.02.20. | 12:09

Štoper Napolija dobio odlične ocene za igru protiv Intera, vezista Lacija na treninzima najavio čuda za naredne mečeve

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Poraz Intera od Napolija u Kupu Italije i večerašnji duel Milana i Juventusa u nacionalnom kupu su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Nikola Maksimović je pobrao pohvale za svoju igru protiv Nerazura, a Tutosport ga je proglasio za igrača utakmice. Korijere delo spor piše da Sergej Milinković sprema nove čarolije za meč sa Interom i da ih uvežbava na treninzima u Formelu ostavljajući bez daha i u pola reči čak i svog trenera Simonea Inzagija.

Izabrane vesti

Gazeta objavljuje i intervjue sa Robertom Mančinijem i Pjerluiđijem Kolinom. Selektor Italije tvrdi da Azuri mogu daleko da doguraju ako ih drugi potcene, a Kolina je u svom rođendanskom intervjuu (60) otkrio i svoja desničarska politička uverenja, odnosno da podržava Đorđu Meloni, liderku italijanskih nacionalpopulista.

LA GAZZETTA DELO SPORT

Konte stop. Ring(i)o Star”, naslov  je Gazete u trendu najslušanije pesme na italijanskim radio stanicama sa festivala Sanremo “Ringo Starr”, a povodom pobede Napolija nad Interom 1:0 u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije. “Lukaku i Lautaro oprostili, Fabijan Ruiz ne. Nerazuri umorni, ovoga puta nije bilo ništa od preokreta. Konte pun gorčine: Još smo daleko od Juvea”, sažima list sve šta se dogodilo sinoć na San Siru. Na unutrašnjim stranama se kaže da je utakmica bila niskog intenziteta i bez previše emocija, osim u samoj završnici kada su Nerazuri pokušali da izbegnu poraz. Najbolji akter meča, po Gazeti, bio je Fabijan Ruiz, ocenjen je sedmicom, dok je u redovima Intera bio najzapaženiji Eriksen koji je ušao u igru u drugom poluvremenu, ocenjen je sa 6,5. Naš Nikola Maksimović je ocenjen sa vrlo dobrih 6,5 i opravdao je poverenje koje mu je ukazao Gatuzo preferirajući ga Kulibaliju. Gazeta je motivisala svoju ocenu zapažanjem da je Maksimović odigrao veoma dobru partiju i da je zaustavio Lukakua pokazujući svoje najbojle kvalitete.

Gazeta predstavlja večerašnji dvoboj Milan - Juventus u senci imena Maksa Alegrija koje je stavilo senku kako na klupu Piolija u Milanu, tako i na Sarijevu u Torinu. “Maldinijev klizeći start”, naslov je priče o Milanu koji večeras igra protiv Juvea u drugom polufinalnom dvoboju Kupa Italije. “Rangnik umesto Piolija? Nije trener za Milan”, bio je decidiran Paolo Maldini o nameri generalnog direktora Gazidisa da igra na kartu nemačkog trenera. Maldini je i izjavom da su Milanu potrebni i iskusni fudbaleri dodao ulje na vatru u sukobu sa bivšim rukovodiocem Arsenala budući da se on javno, u nekoliko navrata, založio da Rosoneri nastave sa politikm kupovine fudbalera do 25 godina.

Sari u rovu”, tako je milanski dnevnk video jučerašnju konferenciju za novinare kormilara Juvea. “Normalno je biti na stalnom ispitu u Juveu”, prenosi se stav Sarija, uz davanje detalja kako je trener Juvea svojom izjavom - da je hteo miran život, bez stresa, radio bi u pošti – povredio sujetu rukvodilaca italijanskih Pošta. Mada, istini za volju, ko je imao posla sa italijanskim poštama i redovima na šalterima, zna da je Sari veoma blizu istine.

Gazeta predviđa da će Milan izvesti isti sastav kao u derbiju. Jedina izmena je na desnom beku pošto je Konti suspendovan zbog kartona, pa će na njegovom mestu igrati Kalabrija. S druge strane, Juve se vraća na igru sa ofanzivnim plejmejkerom, nedoumica je samo ko će biti u toj ulozi Remzi ili Dibala. U prvom slučaju bi Dibala igrao sa Ronaldom u špicu, a u drugom bi Sari ponovo zaigrao na kartu Digualdo, stavljajući zajedno, od prvog minuta, Dibalu, Iguaina i Ronalda.

Mančini: ako nas budu potcenili na Euro 2020 imamo šansu da napravimo rezultat. U Seriji A istinsko iznenađenje je Lacio”, naslov je intervjua Roberta Mančinija. Šef stručnog štaba Azura je podvukao da njegova selekcija polazi sa ugašenim farovima, kada su u pitanju ambicije na Euro 2020, ali da može daleko da dogura, jer će pritisak biti na drugim reprezentacijama. Što se tiče prvenstva, za Mančinija Juventus ostaje favorit za Skudeto, Konte vraća Inter tamo gde zaslužuje da bude, u vrhu italijanskog i evropskog fudbala, a da je pravo iznenađenje šampionata Lacio.

Gazeta objavljuje i intervju sa Pjerluiđijem Kolinom koji danas puni 60 godina: “Na svakom poslu sam davao sve od sebe, bez dana odmora. VAR? Arbitar ne sme da pravi greške”. Kolina je u razgovoru još rekao da je i on u svojoj karijeri pravio greške, ali da se to nikada nije dogodilo zato što on nije dao svoj maksimum. Kolina je otkrio da je kao mali imao simpatije za Lacio i Vilsona, ali da, kao i svi profesionalci, kasnije naučiš da navijaš samo za sebe. Kolina je takođe rekao da mu je basket velika zabava, dok mu je fudbal posao, ali da svaki put kad gleda Fortitudo (čiji je navijač) gledanje utakmice preraste u stres. Nekada najbolji arbitar sveta je izneo i svoja desničaska uverenja uz tvrdnju da bi Đorđa Meloni (lider italijanske nacionalpopulstičke stranke Braća Italije) bila dobra premijerka.

CORRIERE DELLO SPORT

Kapitenu, oporavi se brzo”, bodri rimski dnevnik Senada Lulića da se što pre vrati u igrački pogon posle operacije levog zgloba zbog koje će morati da preskoči sledeće četiri utakmice u prvenstvu. “Lacio u nevolji, Lulić operisan, van stroja mesec dana. Inzagi potvrdio Džonija kao zamenu i nada se u potpun oporavak Lukakua. Ide se ka rasprodatom Olimpiku za meč sa Interom”, stoji u podnaslovu.

Milinković sprema nove čarolije”, svedoči Korijere da Sergej Milinković Savić daje veoma optimistične i pozitivne signale na treninzima ove nedelje pred meč sa Interom. Juče je postigao neverovatan gol na treningu, prepričava Korijere, i to dva puta šutirajući sa pomoćnog terena preko žičane barijere visoke 6-7 metara. Taman što je Inzagi završavao svoju rečenicu da neće više nikad pogoditi, Sergej je drugi put zaredom postigao gotovo istovetan gol, osavljajući svog trenera sa zagrcnutom reči na pola. Korijere tvrdi da u misllima Simonea Inzagija Sergej Milinković ima ključnu ulogu za pobedu nad Interom. Ne bi mu bilo prvi put, podseća Korijere, pošto je Sergej već bio protagonista u trijumfima Lacija nad Interom.

Inter ostao na suvom pred Napolijem u kup izdanju”, aludira Korijere u svom naslovu da Napoli u ovoj sezoni nije izgubio nijedan meč u kup takmičenju, bilo da je reč o Ligi šampiona ili Kupu Italije.

Ali Fridkin nije Baja Patak”, naslov je Korijerea sa predstavljanja trojice novih igrača Rome na kojem je, na kraju, zvezda dana bio sportski direktor Đanluka Petraki. Rukvodilac Rome je osuo paljbu po svima: optužio je novinare da ga kleveću i iznose laži, podvukao je da novi vlasnik Dan Fridkin nije toliko veliki bogataš da bi mogao da potroši 70.000.000 evra za jednog fudbalera, a na kraju je odgovorio i treneru Fonseki rekavši da je njegovo pravo, od koga nema nameru da odustane, da kaže igračima šta misli, pogotovo kada igraju sramno loše kao u Ređo Emiliji protiv Sasuola. Štaviše, Petraki je podvukao da će opet to uraditi. Podsetimo, Fonseka je prošle nedelje precizirao da u svlačionici samo on može da drži predike fudbalerima.

Ranijeri: provera VAR kao u tenisu”, podržao je iskusni italijanski stručnjak inicijativu Korijerea da i u fudbalu, kao u tenisu i odbojci, treneri imaju pravo na tzv. “čelendž”, odnosno da mogu da traže kontrolu sporne situacije na VAR-u. Ranijeri još rekao da će spasiti privoligaški status Sampdorije, a da je De Rosi savršen da postane veliki trener.

TUTTOSPORT

Sari, stigla ti je pošta!”, ironičan je naslov Tutosporta povodom reakcije “Italijanskih pošta” na opasku trenera Juventusa da je želeo miran posao bez stresa, radio bi u pošti. “Večeras je na programu meč Milan – Juve u Kupu Italije na kome će ukrstiti koplja Ibra i Ronaldo. Sari spustio tenzije rečenicom da bi morao da radi u pošti ako bi želeo da izbegne da bude na stalnom ispitu. Italijanske pošte odmah odgovorile Sariju: dođi da vidiš lično šta mi radimo”, stoji u podnaslovu.

Ibrahimović - Kristijano, kakav šou!”, naslov je teksta u kome se potencira rivalstvo dvojice igrača i evociraju se izjave protagonista. “Zlatan je provocorio Kristijana: Pravi Ronaldo je Fenomen”, podseća Tutosport na Ibrin stav da je brazilski Ronaldo pravi, a ne portugalski.

Napolijeva rika potopila Kontea”, poigrao se Tutosport sa nadimkom Gatuza da opiše trijumf Napolija na San Siru zahvaljujući golu  Fabijana Ruiza. “Gatuzo, veliki ulov u Milanu”, naslov je izveštaja na strni 2 i 3. “Ponosni Napoli obrisao poraz na domaćem terenu od Lećea zahvaljujući odličnoj predstavi. Stavili su u kavez Nerazure i potopili ih golom Španca. Interova reakcija u finišu meča je otala bez rezultata”, navodi Tutosport.

Bastoni pouzdan, Brozović loš, Maksimović div, bravo Ospina”, naslov je članka sa ocenama aktera jučerašnjeg meča. Po mišljenju izveštača Tutusporta Nikola Maksimović je bio najbolji igač meča i najzaslužniji je što su napadi Intera uspešno odbijeni. “Za razliku od Manolasa, Maksimović je bio div ispred Ospine”, stoji uz odličnu ocenu 7,5.

Longo, tri upozorenja Torou”, piše list da je novi trener Granata očitao bukvicu svojim igračima i upozorio ih da je na sledećim mečevima ulog veliki, najveći. Prvi se odnosi na plate igrače i njihov ostanak u Torinu, drugi se odnosi na ambicije kluba a treći na njihove lične želje da zaigraju na Euro 2020 u dresovima svojih reprezentacija.

Piše: Željko PANTELIĆ


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara