Dino Radončić napustio Mursiju

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.02.20. | 21:47

Crnogorski košarkaš prethodnog leta je stigao u španski klub

Nastavlja „kuvanje“ sa transferima u španskoj ACB ligi. Prethodnih nekoliko dana u centru pažnje bila je Unikaha, koja je u svoje redove dovela Aksela Buteja i Marka Simonovića, a danas je pod svetlost došla Mursija, koja je odlučila da raskine ugovor sa crnogorskim košarkašem, Dinom Radončićem.

Mladi košarkaš prošao je kroz sve kategorije Real Madrida, gde je dugo igrao u timu sa jednom od najvećih zvezda NBA košarke, Lukom Dončićem, kao i srpskim košarkašem, Mihailom Jovičićem, koji trenutno nastupa u OKK Beogradu.

Izabrane vesti

Crnogorski košarkaš igrao je na pozajmicama za San Pablo Burgos i Mursiju, a ove sezone je 18 puta izašao na teren i prosečno je dolazio do 4,3 poena po utakmici uz 4,2 uhvaćene lopte i 0,3 asistencija.

Igra na pozicijama tri i četiri, a zanimljivo je da je u košarkaške vode u Španiji krenuo iz Realovog ljutog rivala, Barselone, odakle je 2014. godine prešao među Kraljeviće. Prvi put je nastupio za seniorsku reprezentaciju Crne Gore 2016. godine, dok je godinu dana kasnije bio u timu na završnom turniru Evropskog prvenstva.

Njegov otgac je bio Damir Radončić, koji je bio profesionalni rukometaš. Pre odlaska u Španiju, živeo je u Zrenjaninu, gde je i počeo da se bavi košarkom kroz mlađe kategorije kluba Uno Grande.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara