Voša juri prvi set, bod, pobedu, Grbić na ispitu u Belgiji

Vreme čitanja: 3min | uto. 10.12.19. | 12:42

Najbolji srpski klub u velikoj dvorani novosadskog SPENS-a dočekuje nemački Fridrihshafen u drugom kolu odbojkaške Lige šampiona

Posle tri godine posta najbolji srpski klub Vojvodina pred svojim navijačima igraće meč elitne Lige šampiona. Rival je nemački Fridrihshafen (18.00). Oba tima su u prvom kolu doživela ubedljive poraze. Novosađani su poklekli u Poljskoj od Grbićeve Zakse, dok je nemački vicešampion poražen neočekivano sa maksimalnih 3:0 na svom terenu od belgijskog Ruselara.

Nekada najbolji nemački tim prošle sezone je predao krunu Berlinu, koji je u majstorici plej-ofa bio bolji posle pet setova. Ovog leta poznati trener Vital Hejnen je otišao u Peruđu. U ekipi je čak devet stranaca. Tu su dvojica Amerikanaca Brendan Šmit, Džozef Vorsli, Slovak Tomas Kriško, Rumun Jonut Balean, Estonac Marti Jukami, Makedonac Nikola Gjorgiev...

Izabrane vesti

Vojvodina je autsajder u Grupi E, svaka pobeda bi bila uspeh za Lale. Ulaz u veliku dvoranu SPENS-a biće besplatan, pa se očekuju da najveća dvorana u Novom Sadu bude dobro popunjena i da navijači budu „vetar u leđa“ izabranicima trenera Siniše Gavrančića.
Fridrihshafen je trenutno drugi u nemačkoj ligi. Ima devet stranaca, dobru i iskusnu ekipu. Imamo dosta podataka o njima, možemo se dobro pripremiti i verujemo da možemo parirati, boriti se i ostvariti prvu pobedu“, rekao je Gavrančić za sajt kluba.

Srednji bloker Nemanja Mašulović veruje da pobeda nije nemoguća misija.
Dobar je protivnik, ali dobri smo i mi. Obe ekipe su zabaležile poraze u prvom kolu i sigurno i oni i mi želimo pobedu. Mislim da su naša šansa upravo mečevi koji dolaze. Mnogo bi nam značilo da ostvarimo trijumf, a verujem da to možemo, uz maksimalnu angažovanost, borbenost, motiv i kvalitet. Uvek nam je podrška naših navijača vetar u leđa, to nam pomaže i zato sve naše fanove i poklonike odbojke zovem da ispune tribine i da zajedno dođemo do cilja“, istakao je Mašulović.

Derbi Grupe E se igra u Belgiji. Ruselar dočekuje poljskog šampiona Zaksu (20.30) koju predvodi nekadašnji selektor Srbije Nikola Grbić. Ovaj meč bi mogao da odluči o prvom mestu i plasmanu u četvrtfinale evro elite. Gosti su kvalitetniji i bliži trijumfu.

Drugi poljski predstavnik Verva Varšava ima velike ambicije ove sezone. Sa klupe je predvodi poznati stručnjak Andrea Anastasi. U ekipi igraju nekoliko reprezentativaca šampiona sveta Poljske, Bartoš Kvolek, Pjotr Novakovski... Iz italijanske Modene proteklog leta je stigao francuski primač servisa Kevin Tili, a od stranaca tu su još Francuz Artur Brizar, Belgijanac Oskar Grobelni i Belorus Artur Udris. U prvom kolu je razbijen francuski Tur, pa gosti imaju ulogu favorita u Lisabonu protiv najboljeg portugalskog kluba Benfike, koja je kao i Vojvodina u Ligu šampiona stigla iz kvalifikacija.

Sistem takmičenja je isti kao prošle sezone. Plasman u četvrtfinale izboriće samo pobednici svih pet grupa, a mesto među osam najboljih klubova Evrope izboriće i tri drugoplasirane ekipe. Titulu brani italijanski Lube, koji je prethodne nedelje u Brazilu postao i šampion sveta.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8401 Vojvodina - Friedrichshafen up više (183.5) 1,85
Uto 18:15 8402 Benfica - Warszawska hs 2 (+1.5) 1,65
Uto 20:30 8403 Roeselare - Kedzierzyn Kozle ki 2 1,30
Ukupna kvota3,97

LIGA ŠAMPIONA – 2. KOLO

GRUPA A

Četvrtak
18.00: (9,00) Češke Buđejovice – Lube (1,03)
20.30: Trentino - Fenerbahče

GRUPA B

Sreda
15.00: (1,25) Fakel Novi Urengoj – Berlin Volej (3,55)
18.00:
(6,80) ACH Ljubljana – Kuzbas Kemerovo (1,07)

GRUPA C

Sreda
18.00: (1,12) Jastržebski – Halkbank (5,30)
20.30:
(4,70) Mazeik – Zenit Kazanj (1,15)

GRUPA D

Utorak
18.15: (3,20) Benfika – Verva Varšava (1,30)

Sreda
20.00: (5,80) Tur - Peruđa (1,10)

GRUPA E

Utorak
18.00: (2,41) Vojvodina – Fridrihshafen (1,50)
20.30:
(3,20) Ruselar – Zaksa Keđeržin (1,30)

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara