Vukašin Vorkapić i Stefan Sunajko (©Starsport, ©ARKUS liga)
Vukašin Vorkapić i Stefan Sunajko (©Starsport, ©ARKUS liga)

Vojvodina sve jača: Stižu Vorkapić i Sunajko

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 18:30

Reprezentativac Srbije dolazi iz francuskog Ivrija, a nekadašnji član selekcije Mađarske iz pančevačkog Dinama, saznaje Mozzart Sport

Vojvodina je postavila standarde u Srbiji, 10 puta uzastopno je najbolja u zemlji, a kako je krenula u pripremi za narednu sezonu preti da učini rukometnu Superligu nezanimljivom. Lale su jasno prošlog leta ciljali Evropu. Osvojili su Novosađani EHF kup, doneli najveći trofej u klupske vitrine, a sada napadaju Ligu Evrope, neuporedivo jače takmičenje.

Najavio je potpredsednik kluba Marko Vujn prošlog meseca jaču Vošu i ide sve ka tome da će trofejni trener Boris Rojević imati kvalitetniji tim naredne sezone. Dvojica pojačanja su odavno kaparisana, golman Andrej Trnavac (Partizan) i desni bek Milan Golubović (Dinamo Pančevo), a na Slanu baru stižu još dva velika pojačanje na krilnim pozicijama.

Izabrane vesti

Kako saznaje Mozzart Sport, redove Novosađana pojačaće reprezentativac Srbije, desno krilo Vukašin Vorkapić i nekadašnji član selekcije Mađarske, koji je prošao naše mlađe kategorije, levo krilo Stefan Sunajko.

Vorkapić ima 25 godina, dolazi iz francuskog Ivrija gde je igrao poslednje dve sezone. Profesionalu karijeru je počeo u Metaloplastici u kojoj je izborio i dres sa državnim grbom. Bio je član Orlova na Svetskom prvenstvu u Katovicama početkom godine i sa iskusnijim Bogdanom Radivojevićem pokrivao poziciju desnog krila, koja je bilo i najjače oružje naše selekcije na planetarnom šampionatu. Njegovim dolaskom, Lale dobijaju na brzini, eksplozivnosti, ali i na iskustvu jer je Vorkapić već dve godine igra po kvalitetu drugi šampionat na svetu, iza nemačke Bundeslige.

Sunajko se prošlog leta vratio u Srbiju. Momak iz Bezdana nosio je protekle sezone dres pančevačkog Dinama, a do ove godine i Svetskog prvenstva je bio i mađarski reprezentativac. Eksplodirao je u drugom delu sezone, bio među najboljih igračima tima iz grada na Tamišu. Ima 25 godina, a pre Dinama je branio boje Pik Segeda, švedskog Savehofa i Tatabanje, dok je kao klinac afirmaciju doživeo u Crvenki.

Kako saznajemo, obojica bi trebalo da potpišu u petak ugovore sa Vojvodinom. Tokom sezone, paraf na novu jednogodišnju saradnju je stavio najbolji igrač, Belorus Boris Puhovski. Ovim potpisima su Lale pratktično završile posao formiranje ekipe za narednu sezonu. Na svakoj poziciji će biti po dva kvalitetna igrača. Bekovska linija bi trebalo da ostane u nepromenjenom sastavu, sa dodatkom juniorskog reprezentativca Sima Šijana koji se vraća sa pozajmice iz Kikinde.

Vojvodina sada ima po trojicu igrača na levom i desnom krilu, a kao saznaje Mozzart Sport klub bi trebalo da napuste Miloš Grozdanić i Marko Vasić kojima je istekao ugovor sa desetostrukim uzastopnim šampionom Srbije. Crveno-beli dres Novosađana i dalje će da nose Bojan Rađenović i Darko Milenković.



tagovi

RK VojvodinaVukašin VokapićStefan Sunajko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara