Najnovije vesti

Vlahopulos o finalu sa Srbijom: Videli smo strah u njihovim očima, da smo poveli – srušili bismo ih

Vreme čitanja: 2 minuta

Angelos Vlahopulos u meču protiv Srbije (©Reuters)

Jedan od novajlija u redovima Novog Beograda smatra da je Grčka propustila veliku šansu

Nacija se ovog jutra poklonila zlatnoj generaciji srpskih vaterpolista koji su ubrzo po dolasku u Beograd sa suzama u očima stavili tačku na kraj nezaboravnoj eri, ovenčanoj odbranjenim zlatom u Tokiju.

Dok Srbija slavi potvrdu klase najtrofejnije ekipe 21. veka, u Grčkoj i dalje žale zbog propuštene šanse da se uzme najsjajnije odličje. Koliko u Grčkoj žale zbog poraza u finalu od Delfina najbolje potvrđuju reči jednog od najboljih vaterpolista te zemlje Angelosa Vlahopulosa.

Jedan od onih koji će od ove jeseni biti deo drim tima Novog Beograda u koji su stigli još Duško Pijetlović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Aleksandar Ivović, Viktor Rašović i drugi, izjavio je kako je Grčka imala veliku šansu da pobedi Srbiju u finalu jer je "video strah u očima".

“Razočarani smo, ne zbog toga što nismo uzeli zlato, već zato što u finalu nismo igrali ni izbliza kao u prethodnim mečevima na turniru“, kaže Vlahopulos i nastavlja:

“Sve do samog kraja igrali smo odbranu gotovo savršeno, a onda smo u finalu dozvolili da primimo 13 golova. Iskreno, video sam strah u očima srpskih vaterpolista koji se oslikavao po načinu na koji su slavili gol za 12:10. Da smo uspeli da povedemo u nekom momentu – sigurno bismo ih srušili“.

IZBOR UREDNIKA

S druge strane njegov saigrač Dinos Jenidunijas smatra da je Srbija zasluženo ponovo zasela na olimpijski tron.

“Nismo imali isti intenzitet u odbrani tokom finala. Bilo je već nakupljenog umora. Hteli smo da uzmemo zlato, igrali smo finale i jurili smo zlato. Ali nismo bili dobri u odbrani. Srbija je jednostavno imala više rešenja. Nisu bezveze na vrhu toliko godina“, smatra Jenidunijas.

Srbija je u finalu savladala Grčku rezultatom 13:10, a tokom utakmice imala je prednost od 7:4 i 9:7, a pred samu završnicu bilo je i 10:10. Ali, od tada je srpska ekipa zategla odbranu do maksimuma i razbila Grke za drugo olimpijsko zlato!

Znate kako kažu - ko gubi, ima pravo da se ljuti...


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva