Veselin Vujović se vratio u Zagreb

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.09.19. | 16:52

Drugi put na klupi hrvatskog prvaka

Dobro poznato lice selo je ponovo na klupu rukometaša Zagreba. Vratio se Veselin Vujović tamo gde je sa velikim uspehom radio od 2014. do 2016. godine. Doskorašnji trener niškog Železničara potpisao je ugovor na tri godine sa najboljim hrvatskim klubom.

Zagreb je posle dva teška poraza u Ligi šampiona rešio da napravi rez i smenio je slovenačkog trenera Branka Tamšea, a na klupu je doveo selektora reprezentacije Slovenije Veselina Vujovića. On će i ostati selektor Zelenih i za predstojeće Evropsko prvenstvo.
Mogu reći da je Zagreb jedan od retkih klubova koji je moju odluku da nemam klub do nove godine, odnosno do Evropskog prvenstva, mogao da promeni. Odbio sam neke ponude koje sam dobio iz Egipta, Poljske i Rumunije, a kada mi se Zagreb, kojeg smatram svojim klubom, javio s predlogom, lako smo se dogovorili. Znam da situacija nije laka, ali smatram da se ruka pružena u teškim trenucima pamti mnogo više nego ona u boljim momentima", rekao je Vujović na promociji.

Izabrane vesti

On je Zagrepčane oduševio u dve sezone Lige šampiona kada je mladi tim doveo do četvrtfinala. Nadaju se u glavnom gradu Hrvatske reprizi tog uspeha, iako je tim u Ligi šampiona zabeležio dva početna poraza.
Ne smatram da je situacija katastrofalna, već da imamo realne šanse da prođemo dalje. Protivnici su izuzetnog renomea, ali Zagreb je ekipa ogromnog potencijala i mi ćemo nastupati s one pozicije sile, gde niko ko će doći nastupati u Arenu neće biti smatran favoritom, kako god da se zvao. To je moja logika i to ću pokušati da prenesem igračima. Čast mi je i zadovoljstvo da sam ponovno trener Zagreba", istakao je Vujović.

Nekada najbolji rukometaš sveta je u trenerskoj karijeri vodio reprezentacije Jugoslavije, Makedonije, Slovenije, te timove Sijudad Real, Vardar, Al Sad, Al Šabab, Koper, Železničar i sada drugi put Zagreb.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara