Veliki je ovo uspeh: Vojvodina u Ligi šampiona!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.11.19. | 16:33

Srpski šampion se plasirao u elitno takmičenje

Zemlja evropskih šampiona i svetskih i evropskih šampionki će imati predstavnika u Ligi šampiona!

Zvuči banalno, ali s obzirom u kakvom stanju je srpska klupska odbojka, današnji uspeh igrača Vojvodine zaslužuje sve čestitke i pohvale. Srpski šampion se kroz dva kola kvalifikacija plasirao u grupnu fazu Lige šampiona pošto je danas pobedio Šahtjor Soligorsk u Belorusiji sa 3:0 (25:23, 25:18, 25:22) i eliminisao ga na poslednjoj stepenici kvalifikacija.

Izabrane vesti

Sve je bilo rešeno posle prva dva seta s obzirom da su Voši bila potrebna dva osvojena seta u meču da bi potvrdila prošlonedeljnu maksimalnu pobedu iz Novog Sada. Treći set je bio formalnost.

Nisu Belorusi nešto posebno u evropskoj odbojci, ali nisu ni naši klubovi. Uostalom, prethodne tri godine srpski šampion nije uspevao da se plasira u Ligu šampiona što dovoljno govori kakva nam je klupska odbojka. A Vojvodini se posebno mora odati priznanje i što je u prvom kolu kvalifikacija izbacila znatno ozbiljniji tim od Šahtjora: rumunsku Arkadu prepunu inostranih pojačanja.

Vojvodina je danas u Belorusiji odigrala maksimalno ozbiljno i koncentrisano tako da je kvalitet morao da dođe do izražaja. Ključni je bio prvi set u kojem su Lale brzo povele sa pet razlike (8:3) i do kraja nisu ispuštale vođstvo. Iako je ono od rezultata 15:13 konstantno bilo na klackalici između jednog i dva poena prednosti. Sjajni su bili Pavle Perić i Aleksandar Blagojević koji su u tom setu zajedno osvojili 11 od ukupno 19 osvojenih poena Voše (šest su bile greške rivala).

Šahtjor se još držao do sredine drugog seta, ali je Voša serijom 4:0 došla do 18:13 i na kraju novom serijom 5:0 okončala set na ubedljiv način. U trećem setu su šansu dobili i neki rezervisti, ali to nije smetalo Vojvodini da maksimalnim rezultatom okonča utakmicu. Najefikasniji u timu Vojvodine su bili Pavle Perić koji je osvojio 14 poena i Stevan Simić sa 11 osvojenih poena. Dobre role su pužili i rezerevni tehničar reprezentacije Srbije Vuk Todorović, odnosno iskusni Miloš Nikić koji je odličnim pijemom odradio veliki posao.

Novosadski tim se tako plasirao u grupu E najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u muškoj odbojci. Tamo će joj rivali biti poljska ZAKSA koju sa klupe predvodi Nikola Grbić i koja je prvi favorit u grupi. Ostali učesnici grupe su nemački Fridrishafen i belgijski Rozelar. Vojvodina već narednog utorka počinje Ligu šampiona gostovanjem ZAKSI, a posle toga slede mečevi u Spesnu sa Fridrishafenom i Rozelarom.

Vojvodina će biti jedini srpski predstavnik u evrokupovima ove sezone. Još letos su zbog loše finansijske situacije od Evrope odustali muški odbojkaški klubovi Crvena zvezda (Kup CEV) i subotički Spartak (Kup izazivača), dok su istovremeno svi ženski klubovi digli ruke od igranja u Evropi: Železničar iz Lajkovca (Liga šampiona), Crvena zvezda (Kup CEV), Jedinstvo Stara Pazova i Vizura (Kup izazivača).

(FORO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara