Velika pobeda rukometašica: Lavko za trijumf u poslednjoj sekundi

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.09.19. | 20:26

Pala Slovačka u gostima - 27:26

Nazire se Evropsko prvenstvo za srpske rukometašice. U drugom kolu kvalifikacija izabranice selektora Ljubomira Obradovića su napravile veliki „brejk“ u Slovačkoj (27:26) i sada imaju maksimalna četiri boda.

Srbija je bukvalno iščupala pobedu u Hlohovecu. Iako su u poslednjih 10 minuta ušle sa zaostatkom od tri gola (20:17), uspele su da stegnu odbranu i da istope prednost domaćeg tima.

Izabrane vesti

Uspele su srpske rukometašice i da povedu u 56. minutu, ali je poslednjih 30 sekundi donelo veliku dramu. Prvo su Obradovićeve izabranice izgubile loptu u napadu, da bi se u kontri i Slovakinje spetljale. Srbija je imala 23 sekunde za napad za pobedu i uspela je da doturi loptu do Slađane Pop Lazić, koja je iznudila sedmerac.

Loptu je uzela Jelena Lavko i golom u poslednjoj sekundi donela pobedu našoj reprezentaciji, koja je za veliki korak približava Evropskom prvenstvu koje će se u decembru sledeće godine igrati u Norveškoj i Danskoj.
Teška utakmica je iza nas, za takvu smo se i spremali. Na kraju bi trebalo da smo zadovoljni posle rezultatske klackalice. Pobedili smo, došlo do četiri boda, što je najvažnije“, rekao je posle meča Ljubomir Obradović, selektor reprezentacije.

Naredni mečevi će se igrati u martu, kada će Srbija igrati dva meča sa Rusijom, koji će, najverovatnije, rešiti pitanje pobednika grupe. Na Evropsko prvenstvo će se plasirati dve najbolje ekipe iz grupe.

Foto: rss.org.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara