Vakifbank treći na svetu, čudo je Izabel Hak

Vreme čitanja: 1min | ned. 08.12.19. | 11:52

Pala je Novara uz maksimalnih 3:0

Koneljano je ipak bio preveliki zalogaj za Vakifbank, ali Novara je ona prava, po meri. Vakifbank je od danas zvanično treća najbolja ekipa sveta, pošto je u meču za prestiž nadigrala Novaru s maksimalnih 3:0 (26:24, 25:23, 25:21) uz novu odličnu partiju Izabel Hak!

Švedska korektorka ostala je verna glasu koji je prati i osvojila čak 22 poena u pobedi koja je donela utešnu nagradu. Utakmica je od prvog seta bila gotovo izbalansirana i samo su sitni detalji pravili razliku. Ipak, upravo su te, male stvari dale prevagu u korist Vakifbanka koji je u prva dva seta ostao smireniji kako bi posao odradio na pravi način. Kada su prva dva seta rešile u svoju korist izabranice Đovanija Guidetija su dominirale mrežom u poslednjem delu utakmice i potpuno zasluženo se okitile bronzom. Pored Izabel Hak dvocifreni broj poena osvojila je još i Ebrar Karakurt. Maja Ognjenović je upisala tri, a Milena Rašić jedan poen. Na drugoj strani najbolja je bila je bila Jovana Brakočević sa 13 osvojenih poena, dok je Kristina Kirikela uzela osam poena.

Izabrane vesti

Imaće odbojkašice Novare zbog čega da žale na turniru u dalekom Šaosingu, ali pre svega zbog poraza u petom setu meča protiv Ezačibašija. 

Foto: FIVB


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara