Vajlder besan na Ruiza: Nikad neće biti mog meča sa Džošuom, suviše sam opasan

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.12.19. | 18:22

A baš je to meč koji bismo svi želeli da vidimo

Dugo očekivani spektakl u borbi za prvaka sveta u teškoj kategoriji između Entonija Džošue i Endija Ruiza nije baš oduševio ljubitelje boksa. Ne samo da nije oduševio njih, ni Dionte Vajlder – po mnogima bokser koji bi mogao da Džošuu pošalje u istoriju - nije bio impresioniran. Posebno ne onime što je pružio Ruiz.

Džošua je nakon 12 rundi jednoglasnom odlukom sudija povratio šampionske pojaseve, nakon što ih je izgubio baš protiv Ruiza u zanimljivom duelu u junu u Njujorku. A način na koji ih je Britanac vratio prilično je razbesnelo jednog od najboljih boksera današnjice Diontea Vajldera.
"Pre meča, Ruiz je govorio kako se oseća sjajno i da mu slava nije pomutila razum. Ali, posle borbe je objasnio da je razlog poraza to što je previše jeo i da je trebalo da trenira jače. Mislim se, koji k**ac? Ja ovaj sport shvatam veoma ozbiljno. Ne znam kakav je Ruizov mentalitet, ali ja nisam postao šampion sveta samo da bih se upisao u istoriju. Ovde sam da bih ostavio neki trag u istoriji i zato Amerika treba da voli šampiona poput mene", bio je oštar Vajlder.

Izabrane vesti

Ova izjava dolazi kao posledica Ruizovog priznanja da ga je slava od osvojenih titula opila te da je "tri meseca samo išao na žurke, umesto da je trenirao i poslušao oca" kako bi imao šanse da odbrani pojaseve.

U medijima se spekuliše da će naredni izazivač Entonija Džošue biti upravo Dionte Vajlder, dok se nešto manje šanse daju Tajsonu Fjuriju, ali Amerikanac odbacuje takvu ideju.
"Mislim da se borba između nas dvojice nikada neće dogoditi. Ne bih želeo da se ljudi previše nadaju tome, jer se to neće desiti", obrazložio je Amerikanac.

Na pitanje šta je razlog tome što neće na megdan Džošui, Vajlder smatra da ga se Britanac plaši.
"Suviše sam opasan. Iz njegovog tima znaju da se ja ne šalim. Videli ste koliko mu je Ruiz napravio problema onako spor, zamislite šta bih mu tek ja uradio. Ja se ne igram u ringu i zato Džošua želi da se drži što dalje od mene", zaključio je Vajlder.

Istina ili klasično boksersko peckanje, prosudite sami...

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara