Uvek je slatko! Delfini bez problema protiv Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.12.19. | 18:12

Trijumf Srbije od 15:11

Nije možda bilo rezultatski važno kako je znalo da bude kada igraju Srbija i Hrvatska, ali je sigurno uvek pobeda naših vaterpolista protiv ovog snažnog protivnika - slatka. I draga. Vaterpolisti Srbije dočekali su Hrvatsku u okviru grupe C kvalifikacija za završni turnir Svetske lige i izašli kao pobednici rezultatom 15:11 (6:4. 3:2, 5:2, 1:3).

Delfini su tako i obezbedili prvo mesto u kvalifikacijama za finalni turnir Svetske lige, te igranje među osam najboljih reprezentacija planete u finalnoj rundi koja se igra od 17. marta do 28. aprila.

Izabrane vesti

Gosti su se držali tokom prve četvrtine, ali je Srbija tokom druge i treće četvrtine potpuno preuzela kontrolu utakmice i prilično lako dobila ovaj meč. Na veliko zadovoljstvo. Pre svega zbog Evropskog prvenstva koje sledi. Delfini su očigledno u dobroj formi.

Hrvatska je imala jako dobar start na Dorćolu, videlo se da su Barakude vrlo motivisane i da su želele da uzmu skalp našim reprezentativcima, ali je naš nacionalni tim uspevao da se održi rezultatski golovima Mandića i Pijetlovića, pa tako gosti nisu uspevali da se odvoje.

Ne samo to, nego su naši Delfini posle tog odbijenog napada počeli da igraju sve bolje i da prvi dođu do dva razlike. U toku druge četvrtine posle "boca" Gavrila Subotića Srbija je držala tri razlike - 9:6. A onda u trećoj deonici prava rapsodija. Prvo Subotić, pa Rašović i dlanom o dlan Srbija je vodila sa čak 14:8.

Posle toga više nije imalo smisla postavljati pitanje pobednika ovog meča.

Delfini su sredinom novembra tukli Holandiju u gostima (12:7) i tako je maltene lišili prilike za senzaciju, pošto će Lale tek da gostuju u Zagrebu, a posle jednokružnog bod sistema dalje idu dva prvoplaisrana tima i sve ukazuje da će to biti Srbija i Hrvatska.

Ovo odmeravanje snaga dve izuzetno kvalitetne reprezentacije bilo je pravi test u skloptu priprema za Evropsko prvenstvo u Budimpešti.

Za Delfine veoma uspešno i rezultatski. Prvenstvo Evrope igra se od 14. do 26. januara u Budimpešti. Šest meseci posle nezaboravnog finala Svetske lige za vaterpoliste na beogradskom Tašmajdanu, Srbija je pokazala da je u ovom momentu kvalitetnija od Hrvatske.

KVALIFIKACIJE ZA SVETSKU LIGU

Grupa C

Prvo kolo:

Holandija - Srbija 7:12

Drugo kolo:

Srbija - Hrvatska 15:11

Treće kolo

11. februar: Hrvatska - Holandija

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara