Uspešan prvi korak juniorki: Mateska povukla Srbiju ka pobedi protiv Austrije

Vreme čitanja: 1min | čet. 04.04.24. | 21:26

Naša reprezentacija slavila maksimalnim rezultatom

Uspešno su juniorke Srbije startovale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Mlade odbojkašice rođene 2005. godine i kasnije u prvom kolu II runde kvalifikacija pobedile su Austriju u tri seta - 25:23, 26:24, 25:14.

U prva dva seta uopšte nije bilo lako, ali u trećem je već pitanje pobednika bilo prelomljeno.

Izabrane vesti

Odgovornost je preuzela igračica od koje se i očekivalo - Simona Mateska. Odbojkašice Crvene zvezde je nanizala u Vrnjačkoj Banji 17 poena, uz veoma dobar napad 23-12 (52 odsto). Imala je četiri asa i jedan blok. Mučila se samo na prijemu... Milica Vidačić je doprinela sa 10 poena, dok je Ana Mihajlović stala na devet.

Juniorke Srbije će sutra u 2. kolu igrati protiv Rumunije od 19.00 časova, a poslednji rival u grupi biće Belgija u subotu.

Plasman na EP iz II runde kvalifikacija obezbediće pobednici pet grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Kontinentalni šampionat odigraće se u Bugarskoj (mesto će naknadno biti određeno) i u Dablinu, u Irskoj od 5. do 17. avgusta. Plasman su do sada ostvarili Bugarska, Irska (organizatori), Turska, Švedska, Hrvatska, Poljska i Italija.

 



tagovi

ženska juniorska odbojkaška reprezentacija SrbijeSimona Mateska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara