USNS proglasio najbolje za 2022. godinu: Mozzart Sportu četiri nagrade

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.02.23. | 17:30

Đorđe Matić prvi ekskluzivac, Aleksandru Gligoriću priznanje za reportažu godine, Stefan Tanasić najbolji mladi novinar, a Dušan Jocić dopisnik...

Udruženje sportskih novinara Srbije (USNS) tradicionalno je proglasilo najbolje u godini za nama. Na svečanoj ceremoniji u Galeriji Radio televizije Srbije, nagrađeni su novinari i sportisti koji su se posebno istakli u 2022.

Redakcija Mozzart Sporta može da se pohvali s četiri priznanja. Naš izveštač sa Mundijala u Kataru – Aleksandar Gligorić, poneo je nagradu za 'Reportažu godine' (Najbliži životu od svih ljudi); u pitanju je priča o argentinskim navijačima i njhovim vratolomijama po katarskim pustinjama, odnosno najrazličitijim dovijanjima kako bi se uopšte našli u epicentru fudbalskog ludila.

Izabrane vesti

Đorđe Matić, doskorašnji član naše redakcije, još jednom je 'prvi ekskluzivac'. Njegova informacija, plasirana na stranicama Mozzart Sporta, da Svetislav Pešić neće povesti Miloša Teodosića na Evrobasket, prepoznata je od strane žirija kao 'najjača' vest godine.

Priznanje za najboljeg mladog novinara u pisanim medijima otišlo je u ruke našeg Stefana Tanasića, dok je 'Dopisnik godine' urednik sportske rubrike Narodnih novina iz Niša i Mozzartov saradnik Dušan Jocić.

'Zlatno pero', kao najboljem novinaru 2022. godine, pripalo je Branku Spasojeviću sa Sportkluba, 'Zlatni mikrofon' komentatoru RTS-a Milošu Krivokapiću, nagrada 'Branka Prelević' - za doprinos razvoju sportskog novinarstva među damama u Srbiji - Mileni Kovačević iz Vesti.

Mladi novinar koji se protekle godine ponajviše istakao u elektronskim medijima jeste komentator Arene Sport David Radanović. Za fotografiju godine nagrađen je Novopazarac Senad Župljanin, a jedini dvostruki laureat je Politikin Aleksandar Miletić za elektronski izdavački poduhvat (Najlepši dan života), odnosno za najbolju TV priču (S ljubavlju iz Fuenlabrade). Za ekskluzivni TV prilog godine izglasani su mini-intervjui tandema Dejan Karović – Milan Caković (Arena Sport) sa NBA zvezdama u Abu Dabiju.

Kao najznačajniji pisani poduhvat izdvojila se knjiga 'Biti četvrti – šampioni bez olimpijske medalje', autora Predraga Bajića, koji je čitav projekat realizovao s grupom svojih studenata sa Univerziteta Union – Nikola Tesla.   

Ove godine USNS je dodelio šest plaketa za životno delo: Petru Lazović (RTS) i Vlastimiru Ignjatoviću (Sport) posthumno, te Vojislavu Veličkoviću (Sportski žurnal), Mihailu Antiću (Sportski žurnal), Ratku Pavloviću (Politika) i Miroslavu Nešiću (Radio Beograd).   

Sportista godine u izboru Udruženja sportskih novinara Srbije je rvač Zurab Datunašvili, a sportistkinja odbojkašica Tijana Bošković.

Čestitamo svim laureatima! 


tagovi

novinarinovinarstvosportski novinarUdruženje novinara SrbijenagradaUSNS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara