Ratko Đurković (©MN Press)
Ratko Đurković (©MN Press)

Đurković predstavljen u Prešovu: Tatran je klub sa dobrom reputacijom, vreme je da radimo

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.06.24. | 21:05

Nekadašnji trener rukometaša Crvene zvezde preuzeo kormilo slovačkog šampiona

Posle sezone i po na klupi Crvene zvezde, prošlog leta je Ratko Đurković napustio Ljutice Bogdana. Vagao je ponude, strpljivo čekao šansu. Cetinjanin je bio redovan na utakmicama Superlige Srbije u Beogradu, u Šumicama i na Banjici. Pre nekoliko dana je stigao poziv koji se ne odbija, od slovačkog šampiona, Tatrana iz Prešova.

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac naše zemlje, osvajač bronzane medalje sa Svetskog prvenstva 2001. godine, dovodio se poslednjih nedelja u vezu i za upražnjeno mesto selektora Crne Gore posle ostavke hrvatskog stručnjaka Vlade Šole.

Izabrane vesti

Stigao je Đurković u Prešov, osamnaestrukog šampiona Slovačke, klubom s velikom tradicijom. Više od decenije je u trenerskim vodama. Predvodio je na klupi, osim Crvene zvezde, Lovćen, grčki Patras, mađarski Komlo i Orađhazu, Borac iz Banjaluke i Al Rajan iz Katara.

Dobio sam od svog menadžera informaciju da postoji mogućnost da dođem u Tatran Prešov. Klub je svakako prikupljao informacije o meni, a naravno i ja sam se raspitivao o Tatranu. Konačno smo potpisali ugovor i sada je vreme da radimo“, rekao je Đurković za sajt slovačkog šampiona i dodao:

Celog života sam u rukometu, tako da znam dosta o Tatranu, pogotovo iz perioda kada je igrao u SEHA ligi. Tatran je klub sa veoma dobrom reputacijom u evropskom rukometu, redovni učesnik međunarodnih takmičenja i, naravno, šampion Slovačke“.

Subota, 15.00: (1,40) Magdeburg (8,50) Olborg (3,60)

Ambicije su uvek šampionske, napad na sve domaće trofeje i korak više u Evropi.

Moram da kažem da sam uzbuđen zbog mogućnosti da postanem deo tima kao što je Tatran Prešov i da mogu da ga vodim s klupe. To je odlična prilika da unapredim svoje kapacitete kao trener i da ostvarim ciljeve i očekivanja uprave, igrača i navijača. Moja poruka navijačima je da nameravam da učinim sve što mogu da zaslužimo njihovu podršku i da stvorimo atmosferu u kojoj igrači uživaju na svakom treningu i utakmici“, zaključio je Đurković.


tagovi

Ratko ĐurkovićRK Tatran Prešov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara