Kris Vajdman
Kris Vajdman

UFC BOSTON: Sudar stilova

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.10.19. | 14:07

Rvač Kris Vajdman protiv kikboksera Dominika Rejesa

Dok čekamo UFC 244 koji se održava 3. novembra u Medison skver gardenu, ovog vikenda ova najprestižnija MMA organizacija uprličila je u noći između petka i subote UFC "noć borbi" u Bostonu. Naravno, na "fight night" događajima ne bore se šampiooni, već oni koji pretendiju da to budu ili su već bili. Glad i želja za dokazivanje glavni su motivi, te su mečevi često veoma surovi i, naravno samim tim interesantni.

UFC BOSTON - KVOTE

Izabrane vesti

Glavno odmeravanje ove noći u Bostonu je između bivšeg šampiona u srednjoj kategoriji, Krisa Vajdmana koji će se po prvi put oprobati u poluteškoj i Dominik Rejesa. Vajdman ulazi u oktagon sa skorom od 14 pobeda i četiri poraza protiv opasnog protivnika poznatog i pod nadimkom "Devastator" (razarač, uništitelj), koji nakon 11 mečeva još nije osetio gorčinu poraza.

Promena težinske kategorija nije ništa neobično kada su u pitanju borilački sportovi, pošto takmičari sa godinama postaju sve krupniji i samim tim sve teži, te im skidanje kilograma ne bi li "ušli" u kategroiju sve teže pada. Već prva borba nakon promene može da pokaže da li je u pitanju dobar potez ili promašaj. Tako će biit i večeras.

Inače, ova dva fajtera imaju posve različite stilove, što dodatno daje na zanimljivosti. Jer dok se Vajdman dosta oslanja na borbu u parteru, pošto je vrstan rvač i nosilac crnog pojasa u brazilskoj džiju džici, Rejes je klasičan kik-bokser i opak nokauter sa izuzetnim nožnim udarcima.

Dakle, onaj borac koji nametne svoj stil biće i bliži pobedi, a po nama je to ipak Rejes te je kvota na njega 1,60. Pored ove borbe MOZZART je dao koeficijanet i za preostalih 10 u Bostonu, a na vama je da odaberete favorite.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU EKIPIZZE

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara