Tuga! Srbija ne ide na Olimpijske igre

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.01.20. | 16:07

Selekcija Slobodana Kovača nije uspela na turniru u Nemačkoj, na kraju poraz od Bugarske - 3:2

Prvak Evrope ne ide na Olimpijske igre! Na naše veliko razočaranje, Srbija je ostala uskraćena za vizu za Tokio.

Naši momci su na kvalifikacionom turniru u Berlinu izgubili dva seta od Bugarske i tako matematički ostali bez šansi da se ovog leta pojave na smotri najbolji planetarnih sportista. Posle poraza od Francuske i pobede nad Holandijiom, selekcija Slobodana Kovača je porekla pred direktnim rivalom i na taj način ostala bez šansi za polufinale, samim tim i borbe za mesto koje vodio na Olimpijske igre. Na kraju, istočne komšije su dobile meč sa 3:2 (25:21, 24:26, 25:22, 20:25, 15:13).

Izabrane vesti

U dvorani „Maks Šmeling“ samo dva scenarija garantovala su Srbiji ostanak u trci za olimpijsku vizu. Prvi je podrazumevao slavlje maksimalnim rezultatom, a drugi eventulani gubitak jednog seta. No, kako su Bugari prvu deonicu dobili 25:21, zadatak za naš tim postao je daleko komplikovaniji. U drugom setu Kovačevi puleni uspeli su da dobiju igru nerava i zahvaljujući maestralnom poenu Uroša Kovačevića izjednače rezultat na 1:1 (26:24), čime su sačuvali šanse da izbore polufinale i eliminišu rivala koji je danas igrao na gornjoj granici mogućnosti.

Čak je Srbija sjajno otvorila treći set, povela 7:2, ali pritisak nije izdržala. Nekako su se naši držali do polovine seta (13:12), međutim, naši Istočni susedi su strpljivo topili prednost i na kraju slavili 25:22. Dva osvojena seta značila su da je tim Silvana Prandija ispunio cilj i izborio plasman u polufinale, što znači da će biti u prilici da juri olimpijsku vizu.

Oba selektora su posle toga izmenila postave na terenu, Srbija je dobila četvrti set sa 25:20 i pojurila pobedu, da makar sačuva nadu da Holandija može da iznenadi Francusku, što je ipak u domenu malog čuda... Međutim, ni to nije Kovačev tim uspeo da sačuva, vodio je u petom setu 8:5 i 11:9, a onda je usledio veliki preokret, najviše zahvaljujući sjajnim servisima. Bugarska je dobila peti set sa 15:13 i samim tim meč sa 3:2 u setovima. Bugari kao pobednici grupe idu u polufinale turnira.

(FOTO: CEV)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara