Kako je pljačkana Malaga: Šeik i sinovi izneli 7.300.000 evra, na desetine hiljada išlo na putovanja, čartere, kola, propale projekte…

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.03.20. | 18:26

Abdulah Bin Naser Al Tani je dočekan kao spasilac, pretvorio se u nešto sasvim suprotno

Kad je Abdudah bin Naser bin Abdula Al Ahmed Al Tani – da, to mu je puno ime – 2010. godine kupio Malagu za 36.000.000 evra u Andaluziji je zavladala euforija. Nadali su se navijači da će šeik Al Tani - po tom je imenju poznat u Španiji, ali ga ne treba mešati sa doskorašnjim premijerom Katara – napraviti isto što i novi vlasnici Pari Sen Žermena i Mančester Sitija. Nadali su se čak i da će u dogledno vreme moći da na crtu izazovu i Barselonu i Real. Čak je i krenulo dobro, 2013. su dogurali do četvrtfinala Lige šampiona i ispali od Borusije tek nakon što su primili golove u 91, pa 93. minutu. Međutim, deceniju nakon što je Al Tani ušao na Rosaledu kluba jedva da stoji na nogama.

Malaga je ispala iz Primere i da nije nedavno vezala tri pobede pretilo bi joj i ispadanje iz Segunde. Država je u međuvremenu Al Tanija na šest meseci proterala iz fudbala dok ne utvrdi da li ima istina o silnim optužbama da je šeik iz Katara Malagu koristio samo da bi prao novac i izvlačio pare iz kluba.

Izabrane vesti

Ugledni Mundo danas donosi i detalje. I tvrdi da su u istrazi otkrivene brojne nepravilnosti u poslovanju kluba. Najblaže rečeno. Pojednosavljeno, sumnja  se da je Al Tani sa suprugom i trojicom sinova, Naserom, Najefom i Rakanom,iz Malage u koferima izneo 7.300.000 evra!

Nije se čak ni trudio da to krije. Recimo, sa klupskog računa je otišlo 40.000 evra za audi korišćen u privatne svrhe porodice Al Tani. Čak 64.500 evra su koštale kirije za Al Tanijeve sinove.

Na putovanja je potrošeno 120.769 evra, a verovatno i najčudni primer je izlet petočlane porodice u London. Spavalo se u eminentnom Dorčester hotelu i samo smeštaj je klub koštao 39.314 evra. Tu nije kraj bahatosti. Povratne avionske karte su kaparisali, pa ih posle odlagali i zbog toga plaćali penale, da bi na kraju dali 23.700 evra za čarter. Inače su u Londonu proveli samo četiri dana.

Najveći deo novca je ipak cureo na druge načine. Recimo, oko 4.000.000 evra je izašlo iz kluba kako bi Al Tani finansirao arhitektu propalog projekta za luku Bahadilja u Marbelji. Nema taj posao naravno ama baš nikakve veze sa fudbalskim klubom.

Na kraju, članovi porodice Al Tani su na ime plata za direktorske funkcije koje su podelili prihodovali 1.444.736 evra. Biće da ih ipak nisu zaslužili.

A pre samo sedam godina, sekunde su ih delile od polufinala Lige šampiona…

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara