Trening meč za Orlove, Česi bliži duelu sa Srbijom u osmini finala

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 09:52

Crnogorcima treba pobeda od 3:0 ili 3:1 da bi u prvoj nokaut fazi Evropskog prvenstva igrali sa našom selekcijom. Strepe i Slovaci, Španija gaji nadu

Rasplet u grupnoj fazi Evropskog prvenstva za odbojkaše.

U četvrtak se igraju preostale četiri utakmice u Grupama B i D koje će dati odgovore na pitanje koje dve reprezentacije nastavljaju takmičenje u osmini finala. Odbojkaši Srbije igraju odlično, ostvarili su četiri pobede, izgubili samo set i obezbedili su prvo mesto u Grupi B. Najveći konkurenti Nemci i Belgijanci razbijeni su sa maksimalnih 3:0, a jedini set je izgubljen protiv Španije u trećem kolu.

Izabrane vesti

Još se ne zna protivnik četi Slobodan Kovača u prvoj nokaut fazi. To će biti poznato posle današnjeg meča u Amsterdamu gde se od 17 časova sastaju Češka i Crna Gora. Česima su potrebna dva seta da bi bili četvrti u grupi i izazvali Srbiju u osmini finala u subotu u Antverpenu, dok Crnogorci moraju da pobede favorita sa 3:0 ili 3:1 da bi obezbedili plasman među 16 najboljih selekcija Starog kontinenta.

Česi su favoriti i bliži meču osmine finala protiv Srbije koja brani bronzu od pre dve godine iz poljskog Krakova.

Srbiji preostaje duel poslednjeg kola (20.30) u Antverpenu protiv najslabije selekcije Grupe B Austrije koja je uspela samo da otkine bod Španiji. Najavio je selektor Kovač da će na ovom susretu da kombinuje, da šansu pruži igračima sa klupe kako bi najbolje odmorio za subotnji meč osmine finala.

Očekuje se da Srbija igra u startnoj postavi sa tehničarom Vukom Todorovićem, primačima servisa Markom Ivovićem i Lazarom Ćirovićem, srednjim blokerima Marko Krsmanovićem i Aleksandrom Okolićem i korektorom Draženom Luburićem, uz libera Nikolu Pekovića i Nevena Majstorovića.

U našoj grupi, Nemačka je obezbedila treće mesto posle pobede nad Slovačkom i rasterećeno izabranici selektora Andree Đanija ulaze u duel sa Španijom kojoj gori pod nogama. Furija mora da pobedi favorizovane Nemce ako želi da se ugura među 16 najboljih na Evropskom prvenstvu. Stepi Slovačka. U slučaju da Španija slavi protiv vicešampiona Starog kontinenta onda će ona da ide na četvrtu poziciju i da u osmini finala izazove šampiona sveta Poljake.

Poljska je dominantno osvojila Grupu D u Holandiji sa samo jednim izgubljenim setom pa je dvostruki uzastopni šampion sveta rasterećen. Sa druge strane, Ukrajina bi pobedom protiv razigrane čete belgijskog stručnjaka Vitala Hejnena mogla da preskoči Holandiju i bude druga. Iako će Poljaci igrati verovatno u kombinovanom sastavu teško je očekivati da može da dođe do iznenađenja.

Poznata su već četiri para osmine finala, a sastaju se za vikend Francuska – Finska, Italija – Turska, Rusija – Grčka i Slovenija – Bugarska.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠE – 5. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

GRUPA B (ANTVERPEN, BELGIJA)

17.30: (1,85) Španija - Nemačka (1,85)
20.30: (1,03) Srbija - Austrija (9,00)

GRUPA D (AMSTERDAM, HOLANDIJA)

17.00: (1,30) Češka – Crna Gora (3,20)
20.00: (1,05) Poljska – Ukrajina (7,70)

PAROVI OSMINE FINALA

Francuska – Finska
Italija – Turska
Rusija – Grčka
Slovenija – Bugarska
Srbija – Češka/Crna Gora
Belgija – Ukrajina/Holandija
Poljska – Slovačka/Španija
Holandija/Ukrajina - Nemačka


Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FotoCEV


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara