Transfer bomba u Podgorici: Potpisala Andrea Lekić!

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.02.20. | 15:44

Veliko pojačanje za rukometašica Budućnosti

Rukometna transfer bomba je odjeknula u Podgorici!

Nova rukometašica lokalne Budućnosti je najbolja srpska igračica Andrea Lekić.

Izabrane vesti

Jedna od najboljih  rukometašica sveta na poziciji srednjeg beka u poslednjih 10 godina je ugovor sa crnogorskim šampionkama potpisala na dve godine, javljaju Vijesti.

Lekićeva u Budućnost dolazi iz rumunskog ĆSM Bukurešta čiji je član bila od 2018. godine i prošle godine je izabrana za najbolju na svojoj poziciji u rumunskom šampionatu. Najuspešnije godine karijere, Andrea Lekić je provela u mađarskom Đeru sa kojim je u periodu od 2011. do 2013. godine osvojila i titulu prvaka Evrope kada je izabrana i za najbolju rukometašicu sveta. Posle Đera je pet godina igrala za makedonski Vardar, a pre Đera je bila član slovenačkog Krima te naših klubova Knjaz Miliš i Radnički Beograd.

Sa reprezentacijom Srbije je 2013. godine osvojila srebro na SP na domaćem terenu, a na prethodnom SP nije igrala zbog povrede.

Za Budućnost će biti ogromno pojačanje u nastavku takmičenja u Ligi šampiona. Crnogorski predstavnik se u drugoj grupnoj fazi trenurno nalazi na trećoj poziciji u svojoj grupi gde učestvuje još pet timova. Budućnost ima pet bodova manje od vodećih Đera i Bresta, a dva boda više od rumunske Valčee i slovenačkog Krima i četiri više od švedskog Savehofa. Do kraja grupne faze su ostala još četiri kola, a Budućnost bi trebalo sigurno da se plasira u četvrtfinale.

Pre Andree Lekić, Budućnost je prethodnih dana angažovala Brazilku Barbaru Arenhart na poziciji golmana, kao i 19-godišnju Ruskinju Valeriju Maslovu koja igra na poziciji desnog beka.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara