(©Reuters)
(©Reuters)

To se zove rutina! Hrvatska primirila Crnu Goru, Bijač zaključao gol i progutao ključ

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.07.24. | 18:04

Sidraši svetskog prvaka odradili veliki posao, Loren Fatović povlačio konce

Naigrala se Hrvatska bitnih utakmica, dobijala ih i naučila kako da reaguje u većini situacija. To se zove rutina! Nema drame, nema panike i kada ne ide baš sve po zacrtanom planu. A, nije išlo sve vreme u balkanskom derbiju, međutim, uspeo je svetski prvak da primiri Crnu Goru na otvaranju u ‘grupi smrti’ – 11:8.

Ako je neko znao da ne sedne Hrvatskoj proteklih godina, onda je to Crna Gora. Pred prepunim tribinama dubrovačkog Gruža dobio je tim Vladimira Gojkovića triler u grupnoj fazi Evropskog prvenstva pre nekoliko meseci, još vrednija pobeda bila je ona u baražu za četvrtfinale Svetskog prvenstva u Fukuoki. Ni blizu Ajkule nisu bile tim izdanjima.

Izabrane vesti

Hrvatska je iskontrolisala utakmicu, nijednom nije dopustila Crnogorcima da povedu. Sve što su uspeli je da budu u egalu. Da vrše pritisak, međutim, nedostajao je još neko pored Bogdana Đurđića ko bi sa distance ozbiljno ugrozio ekipu Ivice Tucka. Spakovao je tri gola – sve u drugoj četvrtini. Tada je na golu bio Toni Popadić, ali sve se okrenulo za 180 stepeni kada je Marko Bijač stao među stative.

Jedan od najpouzdanijih golmana današnjice sakupio je pet intervencija, dve u završnici bile su izuzetno bitne. Ušao, zaključao gol i – progutao ključ. Napravio je razliku u korist Hrvatske, za koju su i sidraši odradili veliki posao. Centarski tandem Luka LončarJosip Vrlić iznudio je 10 isključenja!

Imala je hrvatska reprezentacija 14 puta igrača više, da je bolje šutirala u tim napadima – mogla je i pre početka poslednje deonice da prelomi utakmicu. Spalo je na naturalizovanog ruskog vaterpolistu Konstantina Harkova da bude taj koji će ohladiti Crnu Goru, ali Loren Fatović je bio taj koji je povlačio konce. Tri gola dao, tri namesti. Prva figura balkanskog derbija.

Zapaženu ulogu imao je i Rino Burić, dva pogotka upisali su i Marko Žuvela i Luka Bukić. Utakmica sa Crnom Gorom bila je povratnička za levorukog virtuoza Mara Jokovića. Sevnula je levica jedanput, u prvom poluvremenu, i bio je to jedan od najlepših momenata.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 1. KOLO:

Nedelja

GRUPA A

Italija – Amerika 12:8

Hrvatska – Crna Gora 11:8

21.05: (15.0) Rumunija (18.0) Grčka (1.02)

GRUPA B

Australija – Španija 5:9

Srbija – Japan 16:15

19.30: (6.75) Francuska (9.00) Mađarska (1.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

vaterpolo reprezentacija Hrvatskevaterpolo reprezentacija Crne GorePariz 2024Olimpijske igre 2024Olimpijske igreIvica TucakVladimir GojkovićBogdan ĐurđićMarko BijačToni PopadićLoren FatovićLuka BukićKonstantin HarkovMarko ŽuvelaRino BurićMaro JokovićJosip VrlićLuka Lončar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara