Miloš Ćuk
Miloš Ćuk

Tako igraju šampioni: Odbrana titule u Svetskoj ligi počela sa 12 komada, sledeći su Hrvati

Vreme čitanja: 1min | uto. 12.11.19. | 21:23

Srbija silovita u Hagu protiv Holandije

Počelo je kako smo i očekivali. Srbija je bez problema zaveslala ka novom zlatu. Ono osvojno na begradskom Tašmajdanu protiv Hrvatske po letnjem pljusku je svima u svežem sećanju, a prvi korak ka još jednom u Svetskoj ligi Delfini su napravili u Hagu, pošto su u prvom kolu nadvisili Holandiju – 12:7.

Sve je bilo rešeno još u prvom poluvremenu, pošto su izabranici Dejana Savića dali čak deset golova za dve četvrtine i jedina je dilema bila s kojom će razlikom dobiti susret.

Izabrane vesti

Koliko je bitan trijumf u Grupi C Svetske lige svedoči promena sistema takmičenja. Naime, od ove godine se igra jednokružno, što znači da prostor za kiks praktično ne postoji i svaki bod, pa i gol-razlika su bitni. Naročito što nam društvo u grupi pravi aktuelni vicešampion Svetske lige, Hrvatska. Barakude ćemo ugostiti 29. decembra i taj meč mogao bi da bude presudan, jer tim Ivice Tucka domaćin Holandiji u februaru.

Podsetimo, Srbija je – nekad sa Crnom Gorom u vreme državne zajednice – najuspešnija selekcija u istoriji Svetske lige. Ima deset zlatnih i jednu bronzanu medalju u 18 izdanja ovog takmičenja.

Idemo po još jednu.

U ostalim mečevima prve grupe svi favoriti su opravdali taj status: Crnogorci su tikli Ukrajinu 23:3, Mađarska savladala Rusiju 14:6, dok su svetski prvaci Italijani trijumfovali u Grčkoj (9:6).

Pogledajte novu epizodu serije Ekipizza...

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara