Kakva crna kriza: Blekiju Milenkoviću nude da igra Ligu šampiona za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.04.20. | 17:17

Ponuda Zenita stigla u Firencu, štoper Fjorentine menja Ivanovića

Virus korona paralisao je planetu, zaustavio život, stao je i fudbal, ali cena Nikole Milenkovića i dalje je izuzetna. Ne pada. Uprkos efektima globalne krize, srpski štoper i dalje se visoko kotira na svetskom tržištu i postoje ozbiljni nagoveštaji da će u predstojećem prelaznom roku, kadgod počeo i završio se, promeniti sredinu. I napokon zaigrati u Ligi šampiona, što mu po svim merilima dosadašnjeg toka karijere pripada.

Na adresu Fjorentine stila je pismena ponuda Zenita, uverava torinski Tutosport. Naslovljena na 30.000.000 evra. U pitanju je iznos koji se manje-više sve vreme vrti oko Milenkovićevog imena otkako je ubrzano napredovao po odlasku iz Partizana. Klub iz Sankt Peterburga planira da se pojača za narednu sezonu i ne žali sredstva. Na Petrovski stadionu kao da nema krize, nagovešteno je da će trener Sergej Semak dobiti novi ugovor, podebljan za 600.000 evra (ukupno 1.800.000 po sezoni), a da, kao jedan od miljenika Kompanije Gasprom, Zenit ima novca da ne oseti posledice pandemije može se viditi i na primeru ponude za Blekija.

Izabrane vesti

Ostaje da se vidi kako će reagovati Ljubičasti. Predsednik Roko Komiso bi najradije da Milenković ostane, produži ugovor oročen do juna 2022, ali će teško moći u nedogled da odbija unosne ponude. Italijanski klubovi biće na ozbiljnom udaru kad sve ovo prođe, njihovu državu i privredu možda je najviše pogodio COVID-19, posledice će biti nesagledive, ali je jasno kako je sadšanje stanje neodrživo i da će za funkcionisanje svih, pa i Viole, morati neki igrači da budu prodati. A kad već Milenković toliko vredi...

Ranije ove sezone pominjalo se da bi 22-godišnji Beograđanin mogao u Napoli, Dijego Simeone je i dalje njegov velik obožavalac i postoji mogućnost da ga dovede u Atletiko ako Stefan Savić ode u Mančester Siti, ne bi bilo iznenađenje da i njegov gradski rival, Junajted, krene u ofanzivu, pošto se odavno govori da je zainteresovan...

Svi oni čekaju, samo je Zenit poslao konkretnu ponudu. Možda zbog toga što mu Branislav Ivanović izmiče. Kapiten ekipe odigrao je ove sezone 29 utakmica, isključivo na poziciji štopera, međutim kad se bude stavila tačka napustiće Sankt Peterburg. Razlog: ističe mu ugovor, a uprava ne želi da pristane na uslov da ga produži za još dve godine. Prema tvrdnjama ruskih medija, u klubu smatraju da je Banetova plata (neki navode 3.300.000, drugi idu čak do 4.000.000 evra) previsoka imajuću u obzir da mu je 36 godina. Nekadašnji srpski reprezentativac je navodno tražio produžetak do 2022. Zenit nije pristao i traži mlađeg.

Možda baš Nikolu Milenkovića.

(FOTO: AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara