Andrea Lekić
Andrea Lekić

Taj nesrećni srpski rukomet: Andrea Lekić precrtana, selektor ne zna da je operisana

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.19. | 09:20

Uoči početka kvalifikacija za Evropsko prvnstvo 2020...

Selektor Ljubomir Obradović objavio je spisak od 20 rukometašica na koje će računati u duelima sa Švajcarskom i Slovačkom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, normalno je negde i da bude malih dilema i zamerki - uvek je tako sa spiskovima - međutim, srpski rukomet ne bi bio to što jeste kad bi sve ostajalo na varnicama. Ne, u srpskom rukometu mora da gori, a i sada je tako, pošto je Obradović sa spiska precrtao i ubedljivo najbolju – Andreu Lekić.

Nije međutim ni samo odsustvo Lekićeve jedino kontroverzno. Već i razlozi zbog kojih ona nije u timu.
Nemam poseban komentar, niko me nije pitao zašto je nema pre utakmice sa Poljskom, ni pre EHF nedelje u Španiji. Medicinsko osoblje nije dobilo ništa, ni usmeno, ni pismeno, o njenoj povredi, ako je bila povređena. Spisak je napravljen objektivno, odgovorno. Odgovaram za spisak. Zašto nema Andree? Isto pitanje može da se postavi kada je reč o bilo kojoj drugoj igračici”, odgovara Obradović u saopštenju koje je medijima podelio Rukometni savez Srbije.

Izabrane vesti

Iz Sportskog žurnala ipak saznajemo da je Andrea Lekić meč sa Poljskom propustila jer je 7. maja imala intervenciju. Ali kako saznajemo mi  - tako izgleda saznaje i sam selektor?
To medicinsko osoblje reprezentacije ne zna. Na pslednje dve akcije je nije bilo, ja ne znam da je bila povređena… Kako da znam kad me niko nije obavestio. Što mi nisi javila?”, pitao je Obradović novinarku Sportskog žurnala Mariji Stojanović, a kad mu je onda rekla da su u operaciji Lekićeve pisale i novine on je odgovorio:
Ne čitam novine svaki dan”.

Reklo bi se: uobičajeno stanje kad je rukomet u Srbiji u pitanju. Kao da lagano klizi u amaterizam?

TIM SRBIJE

Golmani: Jovana Risović (Podravka Vegeta, Hrvatska), Kristina Graovac (Muratpaša, Turska), Katarina Tomašević (Sombateli, Mađarska)
Leva krila: Sanja Radosavljević (Vac, Mađarska), Timea Milošević (Kišvardai, Mađarska), Dijana Radojević (Merinjak, Francuska)
Pivoti: Dragana Cvijić (Bukurešt, Rumunija), Slađana Pop-Lazić (Brest, Francuska), Jovana Milojević (Zaglebje Lubin, Poljska)
Desna krila: Željka Nikolić (Munisipal Krajova, Rumunija), Ana Kojić (Krim Merkator, Slovenija)
Bekovi: Jovana Stoiljković ( Šambrej Turen, Francuska), Marija Obradović (Erd, Mađarska), Sanja Vujović (Budućnost, Crna Gora), Jelena Trifunović (Munisipal Krajova, Rumunija), Tamara Radojevič (Kišvardai, Mađarska), Kristina Liščević (Vlčea, Rumunija), Jelena Lavko (Erd, Mađarska), Anđela Janjušević (Šiofok, Mađarska), Dijana Števin (Seles Sur Bel, Fracuska).

Inače, Srbija evropske kvalifiakcije počinje 25. septembra sudarom sa Švajcarskom u Kraljevu, a četiri dana kasnije igra protiv Slovačke. U grupi se nalazi još selekcija Rusije. Dve najbolje selekcije iz svake grupe izboriće plasman na takmičenje koje će biti održano u Danskoj i Norveškoj od 4. do 20. decembra 2020. godine sa finalnim vikendom u Oslu.

(FOTO: Star Sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara