Svetski kup: Trio napada titulu, Brazil kolo vodi

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.10.19. | 09:40

Posle dva dana pauze nastavlja se takmičenje u Japanu. Karioke jedine neporažene, ali tek treba da igraju sa SAD-om i Poljskom. U sredu favoriti ne bi trebalo da imaju problema

Nastavlja se Svetski klup za odbojkaše u Japanu. Na skoro polovini takmičenje izdvojile su se tri reprezentacije koje će se boriti za titulu.

Brazil je zasad najviše pokazao, izgubio je samo dva seta, dobio lagano pet utakmica, ali svetskog vicešampiona tek očekuju najteži ispiti u drugoj polovini turnira. Karioke igraju u najjačem sastavu. Predvodi ih jedan od najboljih tehničara sveta prethodne decenije Bruno Rezende. Tu su i ostale zvezde - Joandi Leal Hidalgo, Alan Souza, Maurisio de Soza, Lukas Satkamp, Rikardo Lukareli Soza...

Izabrane vesti

U sredu ujutru rival je Argentina, koja je dobro počela takmičenje, ali je sve slabija. Posle iznenađujuće pobede protiv SAD na premijeri u poslednja tri kola su Gaučosi ostvarili tri poraza. Ne igra na Svetskog kupa prva zvezda selekcije, tehničar Peruđe Lućijano de Čeko, pa je Brazil veliki favorit. Poslednjih pet duela ljutih rivala iz Južne Amerike, Karioke su rešile u svoju korist, ali su čak tri susreta završila posle pet setova.

SAD igraju sve bolje kako se Svetski kup zahuktava. Posle šokantnog poraza od Argentine u prvom kolu razigrala se mašinerija selektora Džona Sperou koja je vezala četiri trijumfa u Japanu. I Amerikanci su, kao i Brazilci, u skoro najjačem sastavu. Nema samo kapitena Tejlora Sandera, ali tu je udarni trio, odbojkaši Modene – Majka Kristenson, Maks Holt i pridošlica iz Zenita Metju Anderson, koji je najbolji poenter reprezentacije koja brani trofej na ovom takmičenju od pre četiri godine.

Iran je bio sjajan u Ligi nacija ove godine, ali izabranici selektora Igora Kolakovića slabije igraju na Svetskom kupu. Azijska selekcija može da namuči Amere, uzme set, ali teško može da pobedi velikog rivala.

Za razliku od ostalih evropskih selekcija Rusije i Italije koje su u Japan stigle bez najboljih igrača, Poljska igra sa najjačim adutima. Na startu takmičenja belgijski stručnjak Vital Hejnen je odmarao najboljeg odbojkaša današnjice Vilfreda Leona, ali je odlični primač servisa na poslednje tri utakmice glavna uzdanica šampiona sveta i bronzanog sa Evropskog prvenstva ove godine.

U selekciji je prvi put ove godine i još jedan veliki as, Bartoš Kurek, prošle sezone MVP Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj. Derbi dana je meč Poljaka i Rusa. Da su obe selekcije sa najboljih odbojkašima verovatno bi bilo drame, ovako zna se ko je favorit. Zbornaja je oslabljena, ne igra pet, šest najboljih igrača – Maksim Mihajlov, Viktor Poletaev, Dmitri Volkov, Jegor Kljuka, Dmitri Muserski...

Sistem takmičenja je takav da igra svako sa svakim 11 kola. Titulu od pre četiri godine brane SAD.

SVETSKI KUP ZA ODBOJKAŠE (JAPAN) – 6. KOLO

Sreda
04.00: (7,70) Tunis - Kanada (1,05)
05.30: (1,30) Italija - Egipat (3,20)
07.00: (6,80) Argentina - Brazil (1,07)
08.00: (1,12) Poljska - Rusija (5,30)
11.00: (1,12) SAD - Iran (5,30)
12.20: (1,10) Japan – Australija (5,80)

*** kvote su podložne promenama

Foto: FIVB


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara