Super Bowl LIV u crvenom

Vreme čitanja: 1min | pon. 20.01.20. | 14:51

Nakon Kanzas Sitija mesto u borbi za novog NFL šampiona pripalo San Francisku

Ovogodišnja bitka za novog šampiona NFL-a je apsolutno u znaku crvene boje pošto je to osnovni ton dva učesnika, Kanzas Sitija i San Franciska. Fortinajnersi su se sinoć nakon pobede od od 37:20 nad Grin Bej Pekersima pridružili Čifsima koji su veče raniji bili bolji od Tenesi Tajtansa s rezultatom 35:24.

Oba tima su ove sezone zaista odigrala vrhunski te je San Francisko regularni deo završio na prvom mestu NFC-a, a Kanzas Siti kao drugi u AFC-u. Izuzimajući neverovatni napad Baltimor Rejvensa, u pitanju su dva najefikasnija tima u celoj ligi. Podaci da su Fortinajnersi pretrčali sa loptom 2.305 jardi, a Čifsi uhvatili pasove od ukupno 4.498 jardi dovoljno govori.

Izabrane vesti

To znači da u finalu mižemo da očekujemo vatromet pogodaka i veoma efikakasan, "revolveraški" meč. Super boul broj 54 je zakazan za 2. februar, mesto je Majami, tačnije Majami Gardens i Hard Rok stadion.  

Najveća snaga Čifsa je neverovatni kvoterbek Petrik Mahoms, dečko koji nastavlja da razvija revoluciju na poziciji glavnog igrača tima, jer za razliku od velikih, statičnih i uglavnom starijih kolega, on je brz i hitar, što često koristi. Zanimljivo je da je u ovom plej-ofu istrčao više od 50 jardi na oba meča i bio lider tima u tom segmentu. Naravno, protiv sebe će imati veoma snažnu odbranu San Franciska koja je sposobna da uguši bilo koga, pa i prebrze Čifse. 

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara