Josip Vrlić i Radomir Drašović (©MN Press)
Josip Vrlić i Radomir Drašović (©MN Press)

Stvaranje internacionalne kolonije: Novi Beograd naciljao hrvatskog centra, Radnički neće lako prepustiti Vrlića

Vreme čitanja: 3min | ned. 09.04.23. | 08:30

Hrid sa Kvarnera se prethodne sezone vratila u Kragujevac, igra sjajno i za klub i za reprezentaciju, pa nije iznenađenje što je na meti srpskog šampiona...

Inicijalni plan Novog Beograda je bio da ekipa bude “mala Srbija”, da je čine reprezentativci i da vrati najbolje domaće igrače u zemlju. Tako je ceo projekat zaživeo, ali kako vreme protiče, poprima drugačije konture. Na “11. aprilu” stvorena je internacionalna kolonija, a na leto bi mogla da bude uvećana.

U osnovi novobeogradskog kluba i dalje su srpski reprezentativci – tako bi trebalo da bude i naredne sezone – ali počev od tekuće sezone drastično veći je broj igrača sa stranim pasošem. Srpski šampion je posle igranja u finalu Lige šampiona “ulovio” dva kapitalca – Alvara Granadosa Ortegu i Dimitriosa Skumpakisa, kroz nekoliko meseci bi mogao još jednog. Naciljao je hrvatskog centra Josipa Vrlića.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta, žele u Novom Beogradu da osveže centarsku liniju i pokušaće da angažuju najboljeg centra na svetu – po mišljenju mnogih – u ovom trenutku. Hrid sa Kvarnera se prethodne sezone vratila u Kragujevac, igra sjajno i za klub i za reprezentaciju, pa nije iznenađenje što je na meti srpskog šampiona. Jer, ambicije Novog Beograda se neće menjati, ma kako se završila aktuelna sezona: i naredne će napadati sve trofeje.

Novi Beograd uveliko ima dogovor sa Markom Radulovićem, riječki bombarder trenira na bazenu “11. april”, a izvesno je da će u skorije vreme – kada se završi sezona – biti napravljena minimum dva transfera na relaciji Kragujevac – Beograd. Prvak Srbije blizu je da postigne sporazum sa srpskim reprezentativcima Nikolom Lukićem i golmanom Lazarom Dobožanovim, što govori da će postojati balans između domaćih i stranih igrača.

Ali, ukoliko bi svi internacionalci ostali na istoj adresi, a Josip Vrlić promenio tabor, postao bi sedmi stranac u Novom Beogradu. Za sada vatra samo tinja…

Angelos Vlahopulos (©Starsport)Angelos Vlahopulos (©Starsport)

U tekućoj sezoni Novi Beograd od igrača iz inostranstva u svojim redovima ima: Alvara Granadosa Ortegu (Španac), Angelosa Vlahopulosa (Grk), Dimitriosa Skumpakisa (Grk), Žoaa Pedra Fernandesa (Brazilac), Miroslava Perkovića (Crnogorac) i Sava Ćetkovića (Crnogorac). I svi su reprezentativci.

Dolazak Josipa Vrlića bio bi transfer bezmalo u rangu Granadosovog. Hrvat je sposoban, ponekad, da na jednoj utakmici izbori dvocifren broj isključenja. Redovno opterećuje protivničku bekovsku liniju faulovima i stvara probleme gotovo svakoj odbrani. Moćan je u igri leđima i zbog toga je izuzetno cenjen, svaki trener bi ga poželeo u svojoj ekipi iako ima 36 leta – i dalje je u punoj snazi – pa tako ni Radnički neće lako prepustiti Vrlića.

Planirali su u Kragujevcu da grade igru oko hrvatskog reprezentativca, da uz njega stasava talentovani Bogdan Gavrilović i maksimum izvuku od boravka Josipa Vrlića u klubu. Da li će u tome uspeti zavisiće i od toga hoće li moći da ispariraju Novom Beogradu i ubede Riječanina da produži boravak u srcu Šumadije.

Odluči li da pređe u Novi Beograd – pod uslovom da ne ostane sve na pokazivanju interesovanja i koketiranju, već srpski šampion preduzme konkretne korake i krene u ofanzivu – biće zanimljivo kako će izgledati centarska linija evropskog vicešampiona iduće sezone. Živko Gocić trenutno na raspolaganju ima trojicu centara: Duška Pijetlovića i crnogorske reprezentativce Miroslava Perkovića i Sava Ćetkovića. Mesta za sve neće biti...

Isto tako, veliko je pitanje i hoće li svi stranci ostati u Novom Beogradu. Letnja pijaca zvanično nije otvorena, ali brojne operacije uveliko su u toku.



tagovi

Josip VrlićVK Novi BeogradVK RadničkiVaterpolo transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara