Stara škola se vratila: Milan Lučić ponovo bije po NHL-u (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.11.19. | 15:06

Čuveni hokejaš srpskog porekla dobio dva meča suspenzije zbog patosiranja protivničkog igrača

Milan Lučić je ikona u najjačoj hokejaškoj ligi na svetu, NHL-u, ljubitelj navijača i strah i trepet za protivnike. Ovaj Kanađanin srpskog porekla nije se toliko proslavio golovima, ili pak dobrom igrom u odbrani već prebijanjem suparnika, što se posebno ceni u najbržoj kolektivnoj igri.

U makljaži je toliko bio dobar da su neretko dešavalo da mu suparnici predaju bitku pre upućenog udarca. Jer 31-godišnji as zaista udara kao maljem. Međutim, zbog novih stremljenja u severnoameričkim društvima koje žele da iskorene fizičke obračune, i on i svi koji vole da se pobiju na ledu stavljeni su na stub srama.

Izabrane vesti

Samim tim i Lučić se, možda ne toliko zbog javne stigme, već i zbog godina, ali i porodice koju je zasnovao smirio te su njegove tuče u poslednje vreme zaista retke. Ali, pre dve noći probudio se stari lav u igraču Kalgarija kada je iz jednog udarca složio napadača Kolumbusa Kola Šervuda. Naime, ovaj je nepažljivo reagovao i udario palicom golmana Davida Ritiča dok je ovaj držao pak, što je u hokeju na ledu apsolutno nedopustivo. A 31-godišnji Lučić kao pripadnik "stare škole" nije časio časa već je zašio popravnu Šervudu pravo u usta nakon čega je ovaj pao. Kanađaninu to nije bilo dovoljno već je pokušao i da dovrši posao kako je on smatrao da zaslužuje nesretni, ali i bezobrazni napadač Blu džeketsa, ali mu nisu dozvolili igrači obe ekipe. Primio je Šervud još koji udarac dok je ležao, ali je mogao i mnogo gore da prođe da nisu zadržali pobesnelog Milana.

Lučić je sinoć saznao da je dobio samo dve utakmice suspenzije, što ipak dokazuje da su u NHL-u ovakve radnje ipak koliko-toliko i dalje dopuštene i da će igrači ostati oklopnici, a na postati balerine na ledu.

Inače, sezona u NHL-u u kojoj titulu brani Sent Luis Bluz se rasplamsala ušavši u drugi mesec, a večeras je na programu četiri susreta. Dan otvara veliki derbi između vicešampiona Bostona, sa kojim je Lučić pre koju godinu osvojio šampionski pehar, i Pitsburga. Domaćin je veliki favorit pošto vlada Atlantik divizijom, a na domaćem ledu je samo jednom poražen na sedam mečeva, i to u produžetku. Ali ni Pingvini nisu nimalo loši sa tri pobede i dva poraza "na drumu", tako da bi ovo mogao da bude prilično intersantan susret.

Veliki favorioti na svom ledu su i Rendžersi koji dočekuju Otavu. Oba tima igraju slab početak sezone, ali su Senatorsi baš loši i trenutno su u minusu pošto su pet puta pobedili, a šest puta poraženi od čega jednom nakon produžetka.

Detroit će teško sačuvati dom kada im večeras ulete Predatori iz Nešvila. I to ne zato što su gosti ne znam koliko dobri (8 pobeda, 6 poraza), već što su Red Vingsi očajni sa samo četiri pobede iz 15 utakmica.

Večeras najnapetije bi moglo biti u Glendejlu gde Kojoti dočekuju Ojlerse. Gosti iz Edmontona vode na Pacifiku, ali zapravo imaju samo dva trijumfa više od Arizone. Van svog leda Ojlersi imaju pet pobeda i jedan manje poraz, dok je Arizona kod kuće dva puta poražena u šest susreta.

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara