Luka Gladović (©VSS)
Luka Gladović (©VSS)

Srpski torpedo u Buenos Ajresu: Juniori u finalu Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.07.24. | 00:51

Luka Gladović i drugovi srušili Crnu Goru furioznim početkom i serijom 8:0

Dve godine kasnije, ista meta, isto odstojanje. Ponovo su juniori Srbije u finalu Svetskog prvenstva u vaterpolu. Ekipa predvođena Lukom Gladovićem, doskorašnjim vaterpolistom Partizana i novopečenim članom Novog Beograda, održala je lekciju vršnjacima iz Crne Gore u Buenos Ajresu i rezultatom 13:9 se domogla borbe za pehar u kojoj će joj rival biti Italija ili Mađarska.

Početak iz snova priredili su izabranici Miloša Sakovića i prvu četvrtinu okončali sa čak šest lopti u mreži rivala, dok je ona koju je branio David Dimković ostala netaknuta. Nisu srpski vaterpolisti dozvolili Crnogorcima pogodak preko deset minuta i za to vreme stekli zalihu 8:0 koja je bila nedodirljiva do kraja susreta.

Izabrane vesti

Jesu srpski tinejdžeri u nastavku utakmice dozvolili sebi određeno opuštanje, ali pobeda ni u jednom momentu nije bila dovedena u pitanje. Na poluvremnu je na snazi bio rezultat 8:2, u trećoj deonici doživela je Srbija najveći pad, izgubila taj period igre sa 3:1, ali nije dozvolila sebi paniku kada su Crnogorci početkom poslednjeg perioda prišli na prihvatljivih 9:6. Taj napad protivnika golovima su odbili Vuk Kojić i pomenuti Gladović, nakon čega je naša selekcija rutinski privela meč kraju.

Sve ono što je Srbija imala, nedostajalo je Crnoj Gori. Čak devetorica Sakovićevih pulena upisala se u strelce, dok su u redovima ekipe Miodraga Mirkovića pogađala samo trojica igrača. Ali nije kapiten Strahinja Gojković sa šest pogodaka iz 12 pokušaja mogao sam da naudi Srbiji. Istakao se još Srđan Janović sa dva.

Filip Novaković je sa tri gola bio najefikasniji u redovima Srbije, Strahinja Krstić i Luka Gladović ispratili su ga sa po dva gola, dok su se u listu strelaca upisivali i Kosta Bodiroga, Ognjen Tomić, Vuk Kojić, Luiđi Kanepa, Miljan Đokanović i Vuk Coknić.

Upravo su Krstić i Gladović kao momci sa značajnim brojem seniorskih utakmica za seniorski tim Partizana lideri ove generacije. Luka Gladović je kao kapiten (igrao za seniore Srbije na Svetskom prvenstvu u Dohi) i najčešće preuzimao odgovornost unovčivši dva od sedam šuteva. Nadamo se još boljoj realizaciji u finalu!


tagovi

Luiđi KanepaDavid DimkovićMiljan ĐokanovićVuk KojićFilip NovakovićKosta BodirogaStrahinja KrstićMiloš Sakovićjuniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeLuka Gladović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara