(©EHF)
(©EHF)

Srpkinje šeste u Evropi, rezultat iznad svih očekivanja

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 15:13

Naše kadetkinje poražene od Mađarske u meču za peto mesto na Evropskom prvenstvu u Podgorici - 25:28

Ženska rukometna kadetska reprezentacije Srbije završila je kao šesta na Evropskom prvenstvu u Podgorici. U meču za peto mesto, izabranice trenera Zorana Barbulovića su poražene od Mađarica – 25:28 (15:10).

Imale su mlade Srpkinje, rukometašice do 17 godina, pet golova prednosti posle 30 minuta, ali u nastavku pad i poraz na zatvaranju šampionata Starog kontinenta. Ova generacija je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo naredne godine, prvo posle 2008. godine, kada je generacija Dragane Cvijić, Jelene Trifunović, Marije Čolić i Željke Nikolić bile srebrne na planetarnom prvenstvu.

Izabrane vesti

Najefikasnija u našoj selekciji bila je Sara Radović sa devet golova. Sabina Šerifi i Nikolina Bulatović su postigle po pet, a Mia Nedeljković je tri puta zatresla mrežu Mađarica. Kod naših severnih suseda nezadrživa je bila Virag Fazekaš, koja je 10 puta zatresla mrežu Srbije.

Ovog leta, juniori Srbije su bili četvrti na svetu, sada kadetkinje šeste u Evropi, dobar zalog za budućnost i vetar u leđa sportu koji je u krizi kod nas poslednjih godina.



tagovi

Ženska rukometna kadetska reprezentacije Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara