Srpkinje kreću put Dalekog istoka: Prvo Seul kup, pa Svetsko prvenstvo

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.11.19. | 16:05

Sve spremno za premijeru sa Angolom

Finalni deo priprema je završen, srpske rukometašice spremne su za Svetsko prvenstvo. Ostala je još jedna stanica pred Kumamoto, a to je Seul, gde će se odigrati Seul kup, turnir koji će poslužiti kao generalna provera za veliko takmičenje.

Glavni cilj za srpske rukometašice na prvenstvu sveta biće da izvade vizu za Olimpijske igre u Tokiju, da se vrate na tu najveću svetsku smotru sportista. Pred put ka Dalekom istoku, rukometašice su održale konferenciju za novinare, na kojoj su iznele svoja očekivanja od predstojećeg šampionata.

Izabrane vesti

Selektor Ljubomir Obradović ne može da računa na najjače snage, ali iz najlepših razloga.
Imamo situaciju da su Krpež-Šlezak i Georgijev trudne. Svima nam je drago zbog toga”, istakao je selektor.

Ipak i pored toga, sa visokim ambicijama ekipa kreće na šampionat sveta.
Devojke su svesne šta znači ovo Svetsko prvenstvo. Nama je grupa dosta nezgodna, a ona sa kojom se ukrštamo još nezgodnija. Ovo nam je treće veliko takmičenje na kojem smo zajedno. Devojke su upoznate sa taktičkim zamislima, na koje izuzetno odgovaraju. Početak je vrlo nezgodan, igraćemo sa Angolom, cilj nam je da odigramo što bolje i pokušamo da u drugi krug prenesemo što više bodova”, poručio je selektor Obradović.

Pivotmen državnog tima Slađana Pop Lazić je naglasila:
Nov je sistem takmičenja, što je još jedna teška okolnost, ali ne samo za nas, već za sve. Spremne smo, najteži rival u grupi nam je Norveška, ali niko nije naivan, pa ni Angola, ni Slovenija”.

Iskusna Jelena Lavko je kratko rekla:
Spremne smo. Dosta nas je igralo velika takmičenja. Znamo se dugo, ovo je već treće prvenstvo sa selektorom Obradovićem, znamo šta nas očekuje”.

Na Seul kupu reprezentacija Srbije će igrati sa selekcijama Rusije i Mađarske (od 22. do 25. novembra), a prvi meč na Svetskom prvenstvo je 30. novembra sa Angolom.

Foto: rss.org.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara