Srbiju ne zanima Liga nacija, u Tokiju sa trećim timom

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.19. | 13:39

Evropske i svetske šampionke u utorak (8.40) protiv Tajlanda opet bez selektora Zorana Terzića, a četvrtog vikenda u prestonici Japana neće biti ni Ane Bjelice, Bianke Buše, Teodore Pušić, Jelene Blagojević i Slađane Mirković

Jednostavno, Srbija ne želi na završni turnir Lige nacija u Nanđingu. Ovo takmičenje je u drugom planu. Iako su evropske i svetske šampionke i dalje u igri za prvih pet mesta koje vode na F6 sudeći po sastavu tima za četvrti vikend u Tokiju jasno je da su šanse minimalne.

Podsetimo, samo prvog vikenda u Beogradu je Srbije igrala u jakom sastavu sa Tijanom Bošković, Brankicom Mihajlović i Stefanom Veljković. Kasnije, igrala je podmlađena selekcija, a u prestonici Japana neće biti ni odbojkašica koje su iznele ovo takmičenje ove godine, a to su: Ana Bjelica, Bianka Buša, Slađana Mirković, Jelena Blagojević i libero Teodora Pušić. Neće biti ni selektora Zorana Terzića, a ekipu će da predvodi njegov pomoćnik Branko Kovačević kao i na prethodnom turniru u belgijskom Kortrajku.

Izabrane vesti

Prvi rival u utorak (8.40) je Tajland. Azijska selekcija ima tri pobede i šest poraza i samo minimalne šanse da se plasira na završni turnir. Naše odbojkašice su protiv Tajlanđanki odigrale osam mečeva od 2011. godine, a skor je izjednačen 4:4. Prethodne tri utakmica Srbija je pobedila. Prošle godine je bilo 3:1 za evropske i svetske šampionke.

U dosadašnjem toku takmičenje iskočila je mlada Katarina Lazović. Primač servisa Vizure je u nekim mečevima bio naš najbolji poenter.
"Došli smo u Japan sa još više podmlađenom ekipom, ali to je za sve nas još veći motiv i izazov. Igramo protiv Japana, Brazila i Tajlanda, sve su to jake ekipe, ali mislim da možemo do pobede u tim susretima“, rekla je Lazovićeva.

Kina kao domaćin F6 u Nanđingu (od 3. do 7. jula) je osigurala plasman na završni turnir, a najboljih pet reprezentacija posle 15 kola će izboriti vizu za napad na drugi trofej u Ligi nacija.

SASTAV SRBIJE U TOKIJU

TEHNIČARI: Aleksandra Ćirović (Alba Blaž) i Mila Đorđević (Crvena zvezda)

KOREKTOR: Milica Kubura (Partizan)

LIBERA: Marija Popović (Univerzitet Tenesi) i Aleksandra Tadić (TENT)

SREDNJI BLOKERI: Maja Aleksić (Alba Blaž), Maja Savić (Železničar) i Jovana Kocić (Vizura)

PRIMAČI SERVISA: Sara Lozo (Žetisu), Katarina Lazović (Vizura), Katarina Jović (Volero) i Ana Pejičić (Vizura)

LIGA NACIJA (Ž) – 10. KOLO

Utorak

TOKIO (JAPAN)

08.40: (2,90) Srbija – Tajland (1,35)

12.10: (2,55) Japan – Brazil (1,45)

ĐANGMEN (KINA)

10.00: (1,45) SAD – Turska (2,55)

14.00: (1,05) Kina - Poljska (7,70)

PERUĐA (ITALIJA)

17.00: (1,25) Rusija – Južna Koreja (3,55)

20.00: (1,01) Italija – Bugarska (10,90)

ŠTUTGART (NEMAČKA)

17.30: (2,29) Belgija – Holandija (1,55)

20.30: (1,60) Nemačka – Dominikanska Republika (2,19)

Foto: Odbojkaški savez Srbije


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara