Srbija zemlja odbojke? Jedini predstavnik u Evropi danas brani čast – Voša!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.11.19. | 14:20

Srpski šampion se nada iznenađenju

Zemlja evropskih šampiona, zemlja svetskih i evropskih šampionki. Odbojka je obeležila srpski reprezentativni sport u godini koja se bliži kraju. Dok se cela odbojkaška planeta divila maloj „zemlji odbojke“ i čudila se kako je Srbija uspela da pokori Evropu u obe konkurencije, odbojka u našoj zemlji je tonula i pala na možda na najniže grane u poslednjih nekoliko decenija.

Šest od sedam klubova koji su u obe konkurencije izborili plasman u evropska takmičenja je još letos odustalo od igranja u Evropi. Nisu imali sredstava da se takmiče.

Izabrane vesti

Jedini srpski klub koji će ove sezone izaći u Evropu je šampion u muškoj konkurenciji – Vojvodina.

Najtrofejniji srpski klub danas od drugog kola kvalifikacija počinje borbu za plasman u Ligu šampiona. Gostuje rumunskom prvaku Arkadi u Galaciju (16.00, TV Sport klub 4). I veliki je autsajder. Rumuni su jači i favorit su da u dvomeču, čiji revanš se igra za sedam dana u Novom Sadu, obezbede prolaz u treće kolo kvalifikacija. A u trećem kolu kvalifikacija ih čeka bolji iz duela beloruskog Šahtjora i finske Sastamale.

Voša ima zaista tešku misiju, ali nada poslednja umire. Rumuni su organizaciono ozbiljniji i moćniji klub. Tim je sastavljen od brojnih stranaca među kojima je i naš Miloš Terzić. Tu su još Španac, Holanđanin, Bugarin, Estonac, Portorikanac, Brazilac, Venecuelanac i samo jedan Rumun u startnoj postavi. Prethodnih godina su za Arkadu igrali neki naši bivši i sadašnji reprezentativci poput Bojana Janića, Nikole Rosića ili Nevena Majstorovića

Vošin najveći adut u duelima protiv Rumuna će biti naš bivši reprezentativac Miloš Nikić koji je minulog leta stigao kao kapitalno pojačanje. Adut je i korektor Aleksandar Blagojević koji je ranije igrao u Rumuniji i donekle poznaje današnjeg rivala.

Novosađani su otputovali u Rumuniju osokoljeni prvenstvenom pobedom nad Partizanom minulog vikedna kada su od 0:2 došli do 3:2. Svaki osvojen set u Rumuniji bi bio uspeh pred revanš u Novom Sadu koji kao odbojkaška prestonica Srbije već predugo čeka da najbolji evropski klubovi opet dođu u kultnu halu Spens.

Čak i ako ne napravi podvig u dvomeču protiv Rumuna, Vojvodina ne bi završila učešće u Evropi već bi ga nastavila u CEV kupu. Ali lepo bi bilo da nada traje što duže i da Voša danas zakaže neizvestan revanš u Novom Sadu. 

Foto: MN Press


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara