Srbija u epizodi “Nemoguća misija“: Polufinale daleko, tri su uslova posle trijumfa Norveške

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.12.19. | 14:14

Našim rukometašicama najverovatnije ostaje samo borba za Olimpijske igre

Zapalila se iskra nade posle trijumfa protiv Nemačke da bi Srbija mogla ipak do gotovo senzacionalnog rezultata i plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u Japanu, čak su rukometašice Danske podigle očekivanja posle iznenađujuće pobede nad daleko boljom selekcijom Holandije, ali je poslednja utakmica današnjeg programa u Grupi 1 ipak pokazao da je borba za medalje nerealna i jako daleko...

Norveška je opravdala ulogu favorita i pregazila Južnu Koreju s 36:25 (20:10) čime je izvesno potvrdila prvo mesto, ali i dodatno zakomplikovala put Srbije do plasmana među četiri najbolje selekcije. Tačnije, pred igračicama Ljubomira Obradovića sada su tri velika uslova kako bi se ostvario scenario koji je posle uvodne faze takmičenja bio teško zamisliv. Posle dana odmora u utorak, sreda će biti dan kada će sve tri utakmice imati posebnu važnost za konačni rasplet. Preciznije, situacija izgleda ovako - da bi Srbija otišla u polufinale potrebno je da naše rukometašice pobede Dansku, ali i da Holandija ne dobije Južnu Koreju i isto tako da Nemačka ne pobedi Norvešku. Dakle, Holandija i Nemačka bi teoretski mogle i da remiziraju, ne i da slave, ali to je scenario koji je zaista nerealan u ovom trenutku. Iako je Južna Koreja najbolji tim Azije, Holandija će biti apsolutni favorit u tom okršaju, dok će Norvežanke protiv Nemačke juriti pobedu da ozvaniče prvo mesto na tabeli. 

Izabrane vesti

Polufinale će verovatno biti nedostižno za Srbiju, ali zato borba za plasman od petog od sedmog mesta neće i ono donosi šansu za plasman na Olimpijske igre. Što je zapravo i bio glavni cilj naše selekcije pred put u Japan. Današnji trijumf protiv Nemačke drastično je uvećao šanse Srbije, tako da ima razloga za zadovoljstvo. 

Ali, nada umire poslednja. Zato će Srpkinje ići na pobedu protiv Danske, pa šta bude... 

Na kraju, u redovima Norveške najefikasnija je bila Stine Bredal Oftedal sa sedam pogodaka. Pet golova dala je Heidi Loke, koliko i Kari Skar BratsetEun Hi Riju je bila najefikasnija rukometašica Južne Koreje sa sedam golova, Hein Sim je dala četiri, a Migjeong Li šest golova.

SVETSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETŠICE (JAPAN) – DRUGA RUNDA, 2. KOLO:

Ponedeljak

GRUPA 1

Nemačka - Srbija 28:29 (17:19)

Danska - Holandija 27:24 (14:9)

Južna Koreja - Norveška 25:36 (10:20)

Utorak

GRUPA 2

07.00 (1,25) Rusija (10,00)  Crna Gora (4,90) 
10.00 (7,75) Japan (13,00) Španija (1,12) 

12.30 Švedska - Rumunija

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara