Srbija ima najboljeg rukometaša Evrope, ali ne igra za reprezentaciju

Vreme čitanja: 1min | pet. 10.01.20. | 16:23

Petar Nenadić dobio nagradu u izboru EHF

Sav očaj srpskog rukometa u dva dana: reprezentacija je doživela težak poraz na startu Evropskog prvenstva od prosečne Belorusije, a danas je zvanično Srbin Petar Nenadić proglašen za najboljeg rukometaša na kontinentu za 2019. godinu! A, on nije deo državnog tima.

Nenadić je nagradu dobio za sjajne igre u dresu svog kluba, Vesprema, kojeg je maltene sam doveo do finala Lige šampiona proletos. Srpski bek je u polufinalu postigao 11 golova, a u drugom poluvremenu meča je držao rukometnu kliniku na terenu. Ipak, Vesprem nije došao do trofeja, odneo ga je Vardar.

Izabrane vesti

Tekuće prvenstvo Evrope je drugo veliko takmičenje na kojem Nenadić, nekada najtalentovaniji igrač sveta i predvodnik juniorske reprezentacija, koja je bila prvak Evrope, nije deo državnog tima. On je nakon EP u Hrvatskoj pre dve godine ušao u žestok sukob sa tadašnjim selektorom Jovicom Cvetkovićem, a posle kraha na takmičenju je rekao:
Pauza ili oproštaj, nisam još siguran. To će vreme pokazati. Odluka nije ishitrena, već je najavljena nekim ljudima iz saveza. Mom organizmu je potrebno više vremena za odmor, a nisam ni zadovoljan igrama koje pružam u reprezentaciji. Kao tim, jedino smo bili konkurentni za vrh te 2012. godine. Mi smo još jedna propuštena generacija, pogotovo moja generacija“, rekao je Nenadić srpskim medijima.

Za najbolju rukometašicu Evrope proglašena je Eduarda Amorim, prva zvezda Đera, sa kojim je osvojila titulu prvaka Evrope.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara