©MN Press
©MN Press

Srbija ima još jednu šansu za medalju: Kovačević u finalu trostava

Vreme čitanja: 2min | sre. 31.07.24. | 10:29

Srpski strelac peti u kvalifikacijama

Srpski strelac Lazar Kovačević plasirao se u finale u disciplini 50 metara trostav puškom uz vrlo dobar rezultat kroz kvalifikacije. Sa prosekom 9,867 naš olimpijac zauzeo je peto mesto među 44 kvalifikanta i obezbedio mesto u borbi za medalju.

Kovačević je tokom većeg dela kvalifikacija bio u samom vrhu po rezultatu, ali je pokvario učinak sa pet devetki u stojećem stavu. Bio je Srbin rame uz rame sa Kinezom Liju Jukunom i Ukrajincem Serhijem Kulišem, tokom prve dve etape, ali su ga u završnici po učinku pretekli Norvežanin Džon Herman Heg i Francuz Lukas Bernar.

Izabrane vesti

Naš olimpijac je iz klečećeg stava na odličan način otvorio takmičenje i sa 199 poena prvu fazu završio na deobi prvog mesta.

U ležećem stavu Jagodinac rođen 1997. godine pogodio je dve devetke uz 18 desetki i ostao u vrhu po ulčinku, a iako je prosek pokvario u stojećem stavu sa pet devetki, uspeo je da održi korak i da se kao peti kvalifikuje u finale.

Iako je sportska javnost od Kovačevića očekivala uspeh iz vazdušnog pištolja na 10 metara, gde je ostvario učinak ispod projektovanog i završio kao 37, druga disciplina donela je šansu za medalju.

Uprkos činjenici da je iz drugog plana stigao do finala, izlazak na pobedničko postolje ne deluje kao nerealna ambicija ukoliko Kovačević bude bio na nivou koji je prikazao iz klečećeg i ležećeg stava, međutim izvesno je da će biti potreban bolji učinak iz stojećeg stava.


tagovi

Pariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara