(©Starsport)
(©Starsport)

Srbija i dalje može na Svetsko prvenstvo!

Vreme čitanja: 1min | ned. 12.05.24. | 19:22

Generalni sekretar RSS-a Aleksandar Brković najavio da podnosimo zahtev IHF-u u ponedeljak ujutru za vajld kard

Moćna Španija tresla se svih 120 minuta dvomeča baraža za Svetsko prvenstvo naredne godine u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj. Na terenu je gol falio Srbiji za rušenje svetske supersile – Crvene furije.

Ipak, nije sve gotovo. Poslednja šansa je vajld kard. Generalni sekretar Rukometnog saveza Srbije Aleksandar Brković najavio je odmah posle meča da će Srbija u ponedeljak ujutru da pošalje zahtev za dobijanje specijalne pozivnice.

Izabrane vesti

Šanse su velike. Ako odlučuju sportski motivi onda smo blizu. Naime, Orlovi su bili 11. na SP u Poljskoj i Švedskoj 2023. Srbija je najbolja selekcija sa prošlog šampionata koja nije izborila SP naredne godine. Na ruku nam je išlo što je Slovenija eliminisala Švajcarsku.

Mada, u ovom slučaju možda odluče i finansijski momenti. Bilo kako bilo, sada je sve na IHF-u.

Podsetimo, na prošlom SP čak dve reprezentacije iz Evrope su dobile specijalnu pozivnicu, a to su Slovenija i Holandija. Orlovi su pre dve godine izbacili Slovence, ali je IHF dao novu šansu četi Uroša Zormana koja je bila 10. u Švedskoj i Poljskoj, da bi im to takmičenje kasnije obezbedilo i olimpijske kvalifikacije i odlazak u Pariz ovog leta na najveće sportske igre.

Na narednom Svetskom prvenstvu deliće se samo jedna specijalna pozivnica, ako ne bude odustajanja, a i to se događalo prethodnih šampionata planete.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometuAleksandar Brković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara