Aleksandar Atanasijević
Aleksandar Atanasijević

Srbi jure prvi pehar na Čizmi

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.11.19. | 08:27

U finalu Superkupa Italije u Čivitanovi se sastaju Modena i Peruđa. Prošle sezone skor je bio 6-2 za ekipu naših reprezentativaca Aleksandra Atanasijevića i Marka Podraščanina

Zahuktava se i klupska sezona, a najjača muška odbojka igra se u Italiji. U Čivitanovi je danas (18.00, TV Sport klub 3) na programu bitka za prvi trofej na Čizmi – Superkup Italije, a sastaju se Modena i Peruđa.

U petak je Modena iznenadila domaćina Lube, šampiona Italije i Evrope sa 3:1, a istim rezultatom je Peruđa slavila protiv Trentina. U redovima Đavola blistao je Aleksandar Atanastijević koji je bio najefikasniji igrač svog tima sa 20 poena, jedan više od Vilfreda Leona. Solidnu rolu imao je i drugi zlatni srpski odbojkaš Marko Podraščanin.

Izabrane vesti

Modena je ove sezone neporažena u domaćem prvenstvu, ima dve pobede, dok Peruđa ima skor 2-1. Vicešampiona na Apeninima je poražen ubedljivo na svom terenu od Milana sa 3:0. Ekipu je ove sezone preuzeo trofejni belgijski trener Vital Hejnen, selektor svetskog šampiona Poljske. On je zamenio Lorenca Bernardija posle loše sezone u kojoj je izgubljen primat u Italiji posle poraza u majstorici plej-ofa od Lubea.

Vilfredo Leon

I Modena je promenila trenera. Iskusnog Hulija Velaska zamenio je legendarni Andrea Đani, koji obavlja i funkciju selektora Nemačke. Nisu se mnogo menjale ekipe. Peruđa se oslanja na proverene snage. Nosioci igre su i dalje najbolji odbojkaš planete Vilfredo Leon, koji je ovih dana dobio „nepristojnu ponudu“ od ruskog Zenita iz Sankt Peterburga od 2.000.000 evra po sezoni (trenutno zarađuje upola manje) i srpski tandem Aleksandar Atanasijević i Marko Podraščanin.

Kapitenu tima, argentinskom tehničaru Lučijanu de Ćeku konkurencija je ove sezone Timofej Žukovski, Belorus sa hrvatskim pasošem. Od pojačanja tu je mladi Ukrajinac Oleh Plotnjiski koji je stigao iz Monce i biće konkurencija na poziciji primača servisa standardnim Leonu i Filipeu Lanci.

Modena je osim promene na klupi dovela velikog asa, Amerikanca Metjua Andersona iz Zenita iz Kazanja. On je protiv Lubea u polufinalu u petak imao 17 poena, a jedan više je delo sjajnog Poljaka Bartoša Bednorža. Tu su i dalje Amerikanci, tehničar Majka Kristenson i srednji bloker Maksvel Holt, kao i kapiten reprezentacije Italije Ivan Zajcev.

Prošle sezone ova dva tima su odigrala čak osam utakmica, a skor je bio 6-2 u korist Peruđe, koja je izbacila Modenu u polufunalu plej-ofa italijanskog prvenstva. Malu prednost dajemo ekipi naših reprezentativaca Atanasijevića i Podraščanina.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 18:00 8441 ITASK Perugia - Modena ki 1 1,80
Ukupna kvota1,80

SUPERKUP ITALIJA – FINALE (ČIVITANOVA)

Subota
18.00: (1.80) Peruđa - Modena (1.90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara