Španija je u finalu: Posle Srbije pala i Hrvatska

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.01.20. | 18:36

Tvrd meč do poslednjeg minuta – 9:8

Pala je Srbija, a onda i Hrvatska! Svaka ekipa koja takav put prođe do finala Evropskog prvenstva, zaista zaslužuje da se bori za zlato. A, Španiji je to pošlo za rukom na ovom Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Posle velike borbe, Crvena furija je slomila Hrvatsku i boriće se za tron – 9:8.

Iako je Španija imala dosta teži zadatak do polufinala, nije se to osetilo u njenoj igri. Bila je Furija tvrda, čvrsta, sa odbranom kao granit, strpljiva u napadu. Sa šarolikom lepezom u ofanzivi, jer je devet golova postiglo šest različitih strelaca.

Izabrane vesti

A, ponovo je odličan bio i golman Pinedo. Briljirao je kao protiv Srbije, ovog puta je skupio 13 odbrana.

Hrvati su od polaska na Evropsko prvenstvo isticali da im je glavni cilj plasman na Olimpijske igre i to kao da ih je malo sputalo u bazenu. Uz činjenicu da im španska odbrana nikako ne leži. I na Svetskom prvenstvu u julu Furija je bila bolja od Barakuda, tada je bilo 6:5.

Španija je povela sa 3:2 i od tog momenta Hrvatska više nije dolazila do prednosti. Igralo se uglavnom gol za gol, a prvi put do dva razlike Furija je došla tek u poslednjem minutu, kada je povela 9:7! To dovoljno govori koliko je bila tvrda i izjednačena utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Munariz sa tri gola, dok je Granados postigao dva, a kod Hrvata Bukić je jedini postigao dva pogotka.

Foto: Reuters

EVROPSKO PRVENSTVO U VATERPOLU (BUDIMPEŠTA)

Petak

POLUFINALE

Španija - Hrvatska  9:8
19.00: (4,50) Crna Gora (8,00) Mađarska (1,35)

ZA PLASMAN OD 5. DO 8. MESTA

Italija – Rusija  14:12
Srbija – Grčka  12:9

ZA PLASMAN OD 9. DO 12. MESTA

Turska - Rumunija  3:20

Gruzija - Nemačka  8:9


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara