Slovencima treba bod za polufinale

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.01.20. | 20:50

Savladali su Portugaliju s 29:24

Rukometna reprezentacija Slovenije pobedila je Portugaliju sa 29:24 u susretu trećeg kola Grupe 2 Evropskog prvenstva. Slovenci su novim trijumfom ostali u igri za polufinale i u poslednjem kolu će im trebati bod za polufinale, pošto je Mađarska doživela naprijatan poraz od već prežaljene Švedske (18:24)

Susret pretposlednjeg kola nam je ponudio mnogo uzbuđenja. Videli smo nekoliko promena vodstva, ali kada su se Slovenci odvojili na plus tri (24:21) u 48. minutu bilo je jasno da će stići do trijumfa.

Izabrane vesti

Sloveniju su do pobede vodili Janc sa sedam golova, Mačkovšek je dodao šest, koliko je postigao i Dolenec. Kod Portugalac je najbolji bio Gomes sa šest golova, ali je čitavoj ekipi ponestalo snage i koncentracije u završnici meča, što je kvalitetniji protivnik znao da iskorsiti i dođe do zasluženog trijumfa.

Portugal je ovim porazom ispao iz konkurencije za plasman u polufinale, tako da će meč sa Mađarskom u poslednjem kolu igrati za svoju dušu, do Mađari moraju da pobede i nadaju se porazu Slovenije od Norveške.

Norvežani su prethodno savladali Island rezultatom 31:28 i protiv Slovenije će im biti dovoljan bod za ostanak na prvom mestu.

GRUPA 2 (MALME, ŠVEDSKA)

Utorak

Portugalija - Slovenija 24:29

Norveška - Island 31:28 (12:16)

Mađarska - Švedska 18:24 (9:10) 

 

FOTO: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara