Mark Vilson (Engleska) u prodoru
Mark Vilson (Engleska) u prodoru

SK U RAGBIJU: Sve miriše na četvrtfinale

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.10.19. | 16:33

Englezi sutra ujutru u najjačem sastavu kreću na argentinske Pume, a Japanci se sudaraju sa hrabrom Samoom

Svetski kup, to jest prvenstvo u ragbiju prilično se "zalaufalo", pojedine ekipe su odigrale tri od četiri predviđena kola u početnoj fazi takmičenja, te su već počele odsudne bitke za prva dva mesta u grupama koja vode u samu završnicu, to jest u četvrtfinale.

Tako su sutra ujutru na programu tri meča. Prvi počinje u od 07.15, a sastaju se Australija i Urugvaj gde su popularni Volabiji veliki favoriti te je ovde za sportsko klađenje u igri samo hendikep. Gledajući prethodne rezultate očekujemo da bude dosta poena, pre svega zato što Australiji treba i bonus poen (dobija se za četiri i više eseja) ne bi li se pomerila sa trećeg mesta u Grupi D.

Izabrane vesti

Nakon njih, na teren stadiona Tokio istrčavaju vodeći u Grupi C, Englezi koji pobedom nad uvek nezgodnom Argentinom žele da osiguraju mesto u četvrtfinalu, zbog čega će se osloniti na najbolji sastav. Ukoliko budu na svom nivou Argentinci, ma koliko igrali atraktivan i lep ragbi, nemaju praktično nikakve šanse.

Dan od 12.30 zatvaraju Japanci i Samoa. Domaći tim, pojačan mnogim igračima koji nisu rođeni u Zemlji izlazećeg sunca (čitaj: Novozelanđana) je zaista prijatno iznenađenje te trenutno drži drugo mesto u Grupi A ispod Iraca koje su neočekivano pobedili u drugom kolu. Japan bi pobedom nad definitivno slabom Samoom praktično obezbedio plasman u nastavak takmičenja.

PLASMAN PO GRUPAMA

***kvote su podložne promenama

(Foto: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara