Sjajna Kovačeva Srbija 5/5! Poznati svi parovi osmine finala, naši imaju dva zicera, u subotu je prvi

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.09.19. | 21:56

Nova pobeda naših odbojkaša

Srbija ide u osminu finala Evropskog prvenstva za odbojkaše sa maksimalnih pet pobeda u pet mečeva grupne faze. Naši Orlovi su se tako priključili ostalim pobednicima grupa Poljskoj, Francuskoj i Rusiji kao jedini m neporaženim ekipama pred nokaut fazu.

Srbija je grupnu fazu u Belgiji okončala pobedom nad autsajderom Austrijom od 3:0 (25:16, 25:22, 25:20) i nastavila sa serijom sjajnih igara pod komandnom palicom novog selektora Slobodana Kovača. Plavi su u pet mečeva ostvarili set-količnik 15:1! A nisu baš svaki igrali u najjačem sastavu…

Izabrane vesti

Očekivano, selektor Kovač je i večeras rešio da odmori neke od nosilaca igre protiv austrijskih autsajdera. Nisu igrali Podraščanin, Atanasijević, Lisinac, Kovačević, kapiten Petrić je igrao samo u prvom setu, a tehničar Jovović se menjao sa zamenom Todorovićem.

Srbija je rutinski rešila prvi set u svoju korist, u drugom je Luburić blistao i sa 10 osvojenih poena napravio nepremostivu razliku, a Austrijanci su najjači otpor pružili u trećem. Ipak, nisu izdržali do kraja i Srbija je upisala pobedu maksimalnim rezultatom. Luburić je osvojio 18 poena, Krsmanović i Ivović po osam, Okolić sedam…

Naše momke čeka dan pauze, a onda u subotu sledi osmina finala u Antverpenu. Rival je Češka koja nije potpuni autsajder, ima sjajnog korektora Hadravu, ali sve će zavisiti od naše repezentacije. U četvrtfinalu se Srbiji crta novi okršaj sa domaćinom Belgijom koja će biti favorit protiv Ukrajine u osmini finala. Belgijance smo već jednom nadigrali i pobedili, tako da ni u četvrtfinalu ne bi imali velike šanse uprkos domaćem terenu.

Projektovano polufinale nas vodu u Pariz na megdan domaćoj Francuskoj ili Italiji ako Azuri iznenade Trikolore u četvrtfinalu. U drugom delu kostura je projektovano polufinale Rusija – Poljska.

OSMINA FINALA
Subota:

Nant, 19.30h: Francuska – Finska
Antverpen, 17.30: Srbija – Češka
Antverpen, 20.30: Belgija – Ukrajina
Ljubljana, 17.30: Rusija – Grčka
Ljubljana, 20.30: Slovenija – Bugarska
Apeldorn, 17.00: Poljska – Španija
Apeldorn, 20.00: Holandija – Nemačka
Nedelja:
Nant, 17.00: Italija - Turska


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara