Kol Hoker osvaja zlato (©Reuters)
Kol Hoker osvaja zlato (©Reuters)

Senzacija u trci na 1.500 metara: Amerikanac olimpijskim rekordom nadmašio dvojicu favorita

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.08.24. | 21:16

Jedan od njih nije čak ni završio među prva tri

Jesu Olimpijske igre najveća sportska scena, ali nije uvek suđeno da favorit pobedi. Tako je žurku u trci na 1.500 metara u kojoj se očekivalo da za zlato odlučuju branilac titule Jakob Ingebrigsten i aktuelni svetski šampion Džoš Ker pobedio – Kol Hoker!

Amerikanac koji se nije pominjao u krugu mogućih favorita za najsjajnije odlične razbio je duopol i pretvorio ga u svoju slavljeničku zabavu, pobedivši sa vremenom 3.27,65 čime je postavio novi olimpijski rekord.

Izabrane vesti

Hoker je napravio prvorazrednu senzaciju, jer su mnogi verovali da niko neće biti brži od branioca olimpijskog zlata iz Tokija Ingebrigstena ili Britanca Kera, da bi se na kraju desilo nezamislivo. Naime, Norvežanin Inbebrigsten nije završio trku ni među tri najbolja, već je bio četvrti pošto je treće mesto zauzeo Hokerov sunardonik Jared Nuguse sa vremenom 3.27,80 što mu je najbolji lični rezultat!

Ker je morao da se zadovolji srebrom i to pošto je za Hokerom zaostao svega 14 stotinki! Jeste postavio novi nacionalni rekord i popravio učinak iz Tokija kada je bio bronzani, ali srebro nije nešto što je želeo, već je pucao na najsjajnije odličje. Šta će tek da kaže Ingebrigsten koji je trčao 3.28,24...

Neverovatan uspeh za Kola Hokera kome je do pariskog zlata najveći uspeh bio srebro na Dvoranskom svetskom prvenstvu u Glazgovu ove godine.


tagovi

atletikaKol Hoker

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara