Senzacija! Teror je završen, Ol Bleksi udarili u engleski zid

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.10.19. | 12:00

Ostrvljani fantastičnom partijom zaustavili jednu od najboljih ekipa u istoriji ove igre za plasman u finale Svetskog kupa

Osmogodišnja vladavina Ol Bleksa svetskim ragbijem okončana je u Japanu, tačnije u Jokohami, gde je Engleska postavila ovog jutra jedinstveni zid i pobedila sa 19:7 u fantastičnom polufinalnom duelu Svetskog kupa. Sve što su treneri najavljivali uoči meča ispostavilo se na terenu. Strašna defanzivna igra Engleza svela je jednu od najboljih ekipa u istoriji timskih sportova na samo jedan esej.

Od samog početka meča i čuvene hake kojom Novozelanđani otvraju utakmice bilo je jasno da je Australijanac na klupi Engleske Edi Džons pripremio iznenađenje, a to je bila jedinstvena agresija koju niko u skorije vreme nije ispoljio prema Ol Bleksima. Na krilima te agresije i uz pesmu sa tribina Englezi us poveli već u drugom minutu posle eseja Manua Tuligaija, na koji se nadovezalo i pretvaranje Ovena Ferela.

Izabrane vesti

Fantastično su u prvom poluvremenu Englezi držali Ol Blekse daleko od svog gola, a da će posle osam godina finale proteći bez tima koji je sejao teror u ovoj igri bilo je jasno u poslednjim minutima prvog poluvremena kada je Džordž Ford doneo iznenađujućih 10:0 za Ostrvljane.

Pokušali su Ol Bleksi da stisnu Engleze u nastavku, svesni da su igrali loše u uvodnih 40 minuta, probali su da se vrate, ali nisu imali gde. Do jedinog eseja na meču koji je postigao Savea za 13:7 stigli su posle greške Engleza kod izvođenja auta na svojih pet metara u 57. minutu, ali je do kraja sjajna odbrana, plus mirna noga Džordža Forda (pogodio još dve kazne) bila presudna da Englezi tek iz trećeg pokušaja prvi put u istoriji na Svetskom kupu pobede Novi Zeland.

Rival Englezima u velikom finalu (2. novembra) biće pobednik drugog polufinala koje se takođe igra sutra od 10 časova, a rivali su Vels i Južna Afika. I tu će sigurno biti velika borba pošto se radi o dve takođe kvalitetne selekcije, a ko zna možda dobijemo i ostrvsko finale na kraju. Poraženi iz ovog duela igraće 1. novembra za treće mesto sa Ol Bleksima.

U svakom slučaju, Englezi će imati lepu priliku da osvoje drugu titulu šampiona sveta u istoriji od 1987. godine otkako se igra Svetski kup.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara