Savić odabrao tim za EP

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.01.20. | 15:07

Samo jedna izmena u odnosu na zlatni sastav iz Barselone. Poznato ko će igrati i za ženski tim u Budimpešti

Sve je spremno da srpski vaterpolisti peti put uzastopno,a šesti put ukupno pokore Stari kontinent. Poslednji potez u nizu je obavljen - selelektor Dejan Savić je odabrao i obelodanio ekipu za Evropsko prvenstvo koje se od 12. do 26. januara održava u našem komšiluku, Budimpešti. U odnosu na sastav koji je osvojio prošli šampionat u Barseloni samo jedna izmena pošto je umesto Viktora Rašovića u ekipi sada Nikola Dedović.

"Ovo je naš najjači sastav u ovom trenutku. U petak putujemo u Novi Sad gde žemo trenirati sa Crnom Gorom, u subotu je predvidjen i susret sa medijima, a dan kasnije odlazimo u Budimpeštu sa ciljem da ostvarimo što bolji plasman" kratak je bio šef stručnog štaba popularnih Delfina.

Izabrane vesti

Na spisku selektora Savića našlo se sledećih 14 igrača: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), Nikola Dedović (Špandau 04), Sava Ranđelović (OSC), Miloš Ćuk (Mladost Zg), Duško Pijetlović (Solnok), Nemanja Vico (Trisetina), Milan Aleksić (Barseloneta), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (OSC), Stefan Mitrović ( Olimpijakos) i Branislav Mitrović (OSC).

MOZZART je već dao kvote za osvajače zlatnne medalje na EP, a glavni favoorit je naravno Srbija sa 2,50, ispred domaćina i najvećeg istorijskog rivala, Mađarske - 3,00.

POBEDNIK PRVENSTVA - KVOTE


POZNAT I SASTAV ŽENSKOG TIMA

Trener ženske reprezentacije Dragana Ivković takođe je odredila sastav za EP u Budimpešti koje se igra uporedo sa muškim. U ekipi su: golmani - Vanja Lazić (Crvena zvezda, debitant na EP), Nikolina Travar (Vojvodina, debitant na EP), centri - Jovana Pantović (Crvena zvezda, treći put na EP), Nada Mandić (Milan, drugi put na EP), bekovi - Tijana Jakovljević (Crvena zvezda, treći put na EP), Katarina Čegar (Crvena zvezda, drugi put na EP), spolja - Jelena Vuković (Milan, treći put na EP), Teodora Rudić (Palilula, treći put na EP), Hristina Ilić (Crvena zvezda , debitant), Mila Gluščević (Palilula, debitant na EP), Anja Mišković (Crvena zvezda, debitant na EP), Nina Josifović (Barseloneta, drugi put na EP), Ana Milićević (Palilula, debitant na EP).

***kvote su podložne promenama

(Foto: Starsport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara