Savić morao da budi Delfine: Rusi rutinski počišćeni

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.01.20. | 18:30

Vaterpolisti Srbije slavili na otvaranju Evropskog prvenstva u Budimpešti – 13:9

Još to nije šampionska igra, ali rezultat – jeste. Vaterpolo reprezentacije Srbije pobedom je startovala na ovogodišnjem Prvenstvu Evrope u Budimpešti, pošto je bila bolja od Rusije - 13:9 Delfini su opravdali ulogu favorita, ali su povremeno išli na nerve temperamentnom selektoru Dejanu Saviću, koji je na jednom od tajm-auta morao da ih probudi, svestan da je talentovana selekcija Rusije sposobna da im napravi probleme.

Početak meča sa srpske strane je bio furiozan, kraj je isto bio zadovoljavajući, ali teško da Dejan Savić nije uočio brojne defanzivne propuste. Nešto labavijom igrom Srbija je dozvolila Rusiji da izjednači (7:7) i ponada se da može do velikog čuda.
„Ljudi, hajde malo da se probudimo“, bile su reči Dejana Savića na početku drugog poluvremena.

Izabrane vesti

U prvoj četvrtini slutilo je da će Delfini previše lako upisati prve bodove na Prvenstvu Evrope i jako uverljivo krenuti u poteru za petim zlatom. Redom su mrežu Rusa pogađali Filipović, Mandić i Prlainović. Prednost naše selekcije od 3:0 nije ubila motiv Rusa. Probleme su počeli da nam stvaraju Bičkov, Nagajev i Merkulov.

Upravo je pomenuti trio nosio Ruse,  koji nisu želeli da se predaju. Očas posle od 7:4 Rusija je došlo do 7:7. Imala čak napad i za vođstvo, što je bila dovoljna opomena velikim šampionima da podigno nivo igre i agresivnbosti. Posebno u odbrani... Možda bismo imali i veće probleme sa Rusima da karakterističnu magiju povremeno nije puštao Andrija Prlainović. Jedan od najboljih vaterpolista sveta se šalio se odbranom rivala, ujedno pogađao kada je to bilo najpotrebnije.

Prlainović je postigao četiri i to iz pet pokušaja. Kapiten Filipović i Mandić su postigli po dve gola.

Naredni meč Srbija igra za dva dana protiv Rumunije. 

SRBIJA – RUSIJA 13:9 (3:1, 4:3, 2:3, 4:2)

Budimpešta

Plivalište: Margit Siget

SRBIJA:G. Pjetlović, Mandić 2, Dedović 1, Ranđelović, Ćuk 2. D.Pjetlović, Vico, Aleksić 1, Jakšić 1, Filipović 2, Prlainović 4, Mitrović.

RUSIJA: Fedotov, Sučkov, Vasilev, Derviankin, Ašaev, Karkov 1, Merekulov 3, Nagev 2, Bičov 2, Kiselev, Lusnov 1,

Utorak

GRUPA A

Slovačka - Crna Gora 4:15
Nemačka - Hrvatska 9:17

GRUPA B

Rumunija - Holandija 8:9
Srbija - Rusija 13:9

GRUPA C

Malta - Španija 7:23
19:30: Turska - Mađarska

GRUPA D

Francuska - Gruzija 7:9
21.00: (1,40) Italija (8,00) Grčka (4,00)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara