Nekad Barsa Gvardiole Pepa, danas dres Slavena Belupa

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 14:48

“Da mi je neko pre 10 godina rekao da ću igrati u Hrvatskoj, ne bih mu verovao…”

Svojevremeno je važio za veliku nadu Barselone, za B tim je debitovao još kao 18-godišnjak kad je odmenio Havijera Saviolu, potom ga je Pep Gvardiola poveo na pripreme pred sezonu 2008/2009 i učinio ga prvotimcem. Smatralo se na stadionu Kamp Nou da je Hefren velika nada katalonskog velikana… A evo ga sada, sa dresom Slavena Belupa, promovisan kao novo pojačanje hrvatskog prvoligaša?

Hefren Isak Suarez Bermudez – iliti jednostavnije Hefren – novi je igrač Slavena sa kojim je potpisao ugovor do leta 2021. Prilično iznenađenje, bez obzira na to što je 32-godišnjem fudbaleru karijera već neko vreme u slobodnom padu.

Izabrane vesti

Ipak govorimo o igraču koji je za Barselonu odigrao 34 utakmice, pa onda prešao u Sporting za 3.750.000 evra plus 200.000 u premijama. Te 2011. godine je u ugovoru imao izlaznu klauzulu od 30.000.000 evra. Do te cene ipak nije dobacio, pa je kasnije igrao za Valjadolid, belgijski Eupen, Grashopers u Švajcarskoj, na kraju na Kipru za AEK.

Mnogo se više očekivalo od nekada standardnog člana svim mlađih selekcija Španije, te kasnije i A reprezentativca Venecuele. Uostalom, i sam Hefren kaže…
Da mi je neko rekao pre 10 godina da ću igrati u Hrvatskoj ne bih mu verovao, ali zato je fudbal najbolji sport na svijetu. Nikad ne znaš kakav te izazov čeka i što je pred tobom”.

Zanimljivo pojačanje, u to nema sumnje.

Jeffren Isaac Suárez Bermúdez novi je igrač Slaven Belupa! Bivši igrač Barcelone, Sportinga, Real Valladolida, Grasshoppersa, AEK-a i Eupena potpisao je ugovor do ljeta 2021. Dobrodošao Jeff!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara