Bogdan Radivojević
Bogdan Radivojević

Sad već liči na nešto: Rukometaši deklasirali Egipat, Radivojevićevih šest, debitovali Jelić i Trnavac

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.12.19. | 19:55

U drugom pripremnom meču za Evropsko prvenstvo pobeda od 29:17

Minimalan poraz u prvoj utakmici sa zvanično osmom selekcijom sa poslednjeg Svetskog prvenstva i osveta sa kamatom u drugom pripremnom meču za Evropsko prvenstvo koje će se u januaru igrati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj. Izabranici Nenada Peruničića su pred 2.000 navijača u dvorani Čair slavili sa 29:17 (13:9).

Bogdan Radivojević, desno krilo PIK Segeda, bio je najefikasniji igrač utakmice sa šest golova, po četiri su postigli bekovi Nikola Crnoglavac iz Bakaua, te Ivan Mošić iz Ademar Leona.

Izabrane vesti

Posebno ohrabrujuća vest je i ta što su za državni tim debitovali Dimirije Jelić (19) i Andrej Trnavac (21), koji su imali periode igre kad su sasvim korektno odmenili iskusnog Vladimria Cuparu.

Podsetimo, pozicija golmana je postala zabrinjavajuća nakon što su zbog povreda sa Peruničićevog spiska otpali i najbolji golman Lige šampiona iz prošle sezone Dejan Milosavljević i čuvar mreže Metaloplastike Todor Jandrić.

Srbija će na šampionatu Evrope igrati u grupi sa Hrvatskom, Belorusijom i Crnom Gorom.


SRBIJA - EGIPAT 29:17 (13:9)

SC "Čair"
Gledalaca
: 2000
Sudije: Boričić i Marković (Srbija)

Srbija: Trnavac 4 odbrane, Grozdanić, Vujić 2, Stanković, Crnoglavac 4, Đukić, Jelić jedna odbrana i sedmerac, Pešić 1, Radivojević 6(1), Ilić N. 3, Ilić V. 2, Nikolić 3, Kukić 1, Kolaković 2, Milić, Sretenović 1, Mošić 4 , Obradović, Cupara 12 odbrana i sedmerac.
Egipat: Elvakil, Moamen , Zein 4(1) , Eldera J. 2 , Hasan 4, Hairi, Hešam 1 , Eldera S 1. , Elahmar, Jahia 2, Jousri, Sanad, Elmasri, Ahmed 1, Navar, Mohamad 1, Valid, Mamdu, Ali jedna odbrana, Hendavi dve odbrane.

(FOTO: MN Press)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara